Φ. Γεννηματά: Στηρίζουμε την υποψηφιότητα της κ. Σακελλαροπούλου

Ομόφωνα το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε να ψηφίσει την κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η απόφαση ελήφθη, κατόπιν εισήγησης της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, από το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος σε κοινή συνεδρίαση που κράτησε πολύ λίγο, καθώς ουδείς εξέφρασε αντιρρήσεις. Σχεδόν δια βοής έγινε δεκτή η εισήγηση της κ. Γεννηματά η οποία αμέσως μετά δήλωσε:

«Θέσαμε εξ’ αρχής το πλαίσιο και τα κριτήρια για τα χαρακτηριστικά του νέου ΠτΔ που συνιστούν προϋπόθεση της δικής μας συναίνεσης.

Η προσωπικότητα της κ. Σακελλαροπούλου ανταποκρίνεται σε ουσιώδεις πλευρές της πρότασής μας: Είναι μία γυναίκα που υπηρετεί με συνέπεια προοδευτικές αντιλήψεις, όπως απέδειξε και στη δικαστική της διαδρομή, με το γνωστό ακέραιο δημοκρατικό της ήθος -ιδιαίτερα μάλιστα στα χρόνια της κρίσης. Είμαι βέβαιη ότι θα εκπληρώσει με υπευθυνότητα και επιτυχία την συνταγματική της αποστολή. Γι’ αυτό, και θα έχει τη στήριξή μας».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε ότι με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που έθεσε εγκαίρως για τα χαρακτηριστικά του νέου Προέδρου καθόρισε το πλαίσιο στο οποίο κινήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και προχώρησε στην επιλογή της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επίσης, τόνισε ότι η συναίνεση του Κινήματος Αλλαγής για τη ψήφιση της κ. Σακελλαροπούλου δεν σηματοδοτεί ανάλογη στάση και λευκή επιταγή στις επιλογές της κυβέρνησης.

Θετική αίσθηση προκάλεσε ο Χάρης Καστανίδης, ο μόνος που πήρε τον λόγο, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο της υποψηφίας Προέδρου της Δημοκρατίας τονίζοντας το επιστημονικό και προοδευτικό της προφίλ.

Την θετική υποψηφιότητα της κ. Σακελλαροπούλου εκθείασε η Φώφη Γεννηματά σε επικοινωνία που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ