Άδ. Γεωργιάδης: Αυξημένο ενδιαφέρον για την ηλεκτρονική πλατφόρμα προστασίας της α’ κατοικίας

Έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των δανειοληπτών προκειμένου να ενημερωθούν και να ενταχθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός συγκεκριμένα είπε ότι: «Ήδη ξεπέρασαν τις 3.000 οι αιτήσεις που πέρασαν το πρώτο στάδιο και αναμένεται να εγκριθεί η αίτησή τους. Πριν από δυο εβδομάδες, ήμασταν στις 500. Η άνοδος είναι εμφανής. Προφανώς δεν θα φτάσουμε ποτέ τις 100.000 που υπολόγιζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον περασμένο Φεβρουάριο, όμως κινείται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα». Σχετικά με την επιστολή του υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, υπογράμμισε ότι αυτή δεν ήρθε ως «κεραυνός εν αιθρία» αλλά μετά από μια μεγάλη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Όπως σημείωσε ο υπουργός σε αυτή τη σύσκεψη ο ίδιος και ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκαν με εκπροσώπους των τραπεζών και των funds, «Αναλύσαμε όλα τα στοιχεία της πλατφόρμας, είδαμε ποιο είναι το σημείο εκείνο που γίνεται η απόρριψη όσων επιθυμούν να μπουν στην πλατφόρμα και ενημερώσαμε τις τράπεζες για το πως βλέπει η Κυβέρνηση το περιβάλλον μετά την 30η Απριλίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ