Βήμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ, 2-0 τον Παναθηναϊκό

Oι παίκτες του Άμπελ Φερέιρα πήραν μια σημαντική νίκη και πλέον ετοιμάζονται για τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ που θα δείξει ποια ομάδα θα πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν πολύ καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν άφησαν το «τριφύλλι» να επαναλάβει την ίδια καλή εμφάνιση που έκανε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ και πλέον θα κατέβουν στην Αθήνα για τον επαναληπτικό έχοντας ένα πολύ ισχυρό πλεονέκτημα.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός φάνηκε να μην έχει την ίδια ενέργεια, δεν μπόρεσε να βγάλει τα καλά στοιχεία που έδειξε στη δική του νίκη με το ίδιο σκορ στο ματς πρωταθλήματος, παρόλα αυτά, έχει παράπονα για τη διαιτησία του Ελβετού Σέρερ.

Ειδικότερα για τη φάση του πέναλτι με την οποία προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ, αφού ο Ινσούα δεν φαίνεται να κάνει καμία παράβαση πάνω στον Πέλκα. Παράλληλα, οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται και για μη αποβολή του Πέλκα αφού δεν τιμωρήθηκε σε συνεχόμενες παραβάσεις με κίτρινες κάρτες, την ώρα που υπάρχουν και «φωνές» για πέναλτι του Βιεϊρίνια για χέρι σε δυο φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται για μη αποβολή του Πούγγουρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει καθαρό σκορ ενόψει του επαναληπτικού και πλέον επικεντρώνεται στην επόμενη υποχρέωση που έχει για το πρωτάθλημα.

Οι Θεσσαλονικείς θα αναμετρηθούν με τον ΟΦΗ την Κυριακή στην Τούμπα, ενώ ο Παναθηναϊκός θα παίξει ως φιλοξενούμενος της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι.

Φάσεις, γκολ…

3′ Σκληρό φάουλ του Πέλκα, πάνω στον Πούγγουρα, θα μπορούσε να δει και κίτρινη κάρτα.

7′ Σέντρα του Γιαννούλη από τα αριστερά, ο Πέλκας άφησε πανέξυπνα τη μπάλα για τον Λημνιό ο οποίος έκανε κακό κοντρόλ, ο Διούδης μπλόκαρε και εν συνεχεία ο Πέλκας του κλότσησε το χέρι.

15′ Αρχικά ο Χατζηγιοβάνης μπήκε στην περιοχή η μπάλα έφτασε στον Μακέντα και το σουτ του Ιταλού κόντραρε στον Βαρέλα, έφτασ στον Κουρμπέλη που έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στον Ζαχίντ πήρε περίεργη τροχιά με τον Πασχαλάκη να διώχνει τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

26′ Ο Ζαχίντ άνοιξε ωραία αριστερά στον Χατζηγιοβάνη ο οποίος με τη μία γύρισε προς τον Μακέντα που προσπάθησε να κάνει το σουτ αλλά έκανε τσαφ.

30′ Ο Χατζηγιοβάνης και πάλι από τα αριστερά γύρισε προς τον Ζαχίντ λανθασμένα, η μπάλα έφτασε στον Κουρμπέλη που έκανε σουτ με το αριστερό αλλά ήταν κακό.

34′ Ο Πέλκας βρέθηκε σε θέση τετ α τετ μετά από κάθετη πάσα του Μπίσεσβαρ, ο Ινσούα προσπάθησε να τον κόψει βρήκε τη μπάλα, που χτύπησε στα πόδια του Πέλκα ο οποίος εν συνεχεία έπεσε. Ο ρέφερι έδωσε πέναλτι αλλά περιμένει και το VAR χωρίς να αλλάξει την απόφαση του. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για να κάνει το 1-0.

41′ Ο Κουρμπέλης έδωσε στον Μακέντα, αυτός έκανε την μπαλιά προς τον Γιόχανσον και ο Ίνγκασον παραχώρησε το κόρνερ.

43′ Ο Πούγγουρας έκανε φράγμα στον Λημνιό που έφευγε στην αντεπίθεση. Ο Ελβετός διαιτητής θα μπορούσε να δείξει δεύτερη κίτρινη στον αμυντικό του Παναθηναϊκού αλλά δεν έδειξε τίποτα.

49′ Ωραία κίνηση και σουτ του Μπίσεσβαρ με τον Διούδη να διώχνει τη μπάλα με ωραία επέμβαση στην αριστερή του γωνία.

53′ Η μπάλα πήγε δεξιά στον Πέλκα ο οποίος αν και είχε επιλογές, έκανε το σουτ το οποίο ήταν κακό.

55′ Η μπάλα έφτασε στον Ινσούα στα αριστερά που επιχείρησε το σουτ από δύσκολη θέση με τη μπάλα να βρίσκει στα σώματα.

56′ Διαδοχικά σουτ από τους πράσινους. Το πρώτο του Κουρμπέλη μπλόκαρε εύκολα ο Πασχαλάκης ενώ το δεύτερο του Νάγκι έφυγε έξω.

57′ Ο Πέλκας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Γιόχανσον να διώχνει σε κόρνερ.

58′ Σβιντέρσκι και Πέλκας μέσα στην περιοχή έκαναν το σουτ με τη μπάλα και τις δύο φορές να κοντράρει.

61′ Ο Μαουρίσιο έκανε ένα σκαστό σουτ με τον Διούδη να μην έχει πρόβλημα να μπλοκάρει τη μπάλα.

63′ Ο Λάμπρου πήρε τη μπάλα, μπήκε κατά μέτωπο, πέρασε τον Διούδη αλλά βγήκε πλάγια, προσπάθησε να κρατήσει τη μπάλα εντός γηπέδου αλλά δεν τα κατάφερε.

65′ Ο Μίσιτς πήρε τη μπάλα έφυγε προς την εστία του Παναθηναϊκού αλλά ο Ανουάρ έκανε το τάκλιν, πιθανότατα με φάουλ.

69′ Ωραία προσπάθεια του Μπουζούκη που επιχείρησε να ανοίξει στον Γιόχανσον μέσα στην περιοχή αλλά τελευταία στιγμή ο Βαρέλα έβαλε το πόδι του και έκοψε τη μπάλα.

71′ Ο Γιαννούλης έδωσε πανέμορφη κάθετη στον Λάμπρου, αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Διούδη, ο επιθετικός των γηπεδούχων έκανε το σουτ με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να διώχνει με το πόδι σε κόρνερ.

72′ Εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια με τον Βαρέλα να παίρνει την κεφαλιά και να την στέλνει στα δίχτυα…2-0

75′ Ο Νάγκι έκανε την μπαλιά προς τον Μακέντα αλλά αυτή ήταν αρκετά βαθιά με τον Πασχαλάκη να βγαίνει και να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

76′ Ο Κουρμπέλης πάτησε τον Γιαννούλη σε μια προσπάθεια να κλέψει τη μπάλα, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε την κίτρινη κάρτα, όπως έπρεπε.

80′ Μετά την εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Ίνγκασον που έκανε τη σέντρα ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά πάσα προς τον Λάμπρου ο οποίος δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε και ο Διούδης μπλόκαρε αν και πεσμένος στο έδαφος.

86′ Σέντρα του Μπίσεσβαρ από τα αριστερά με τον Λάμπρου να παίρνει την κεφαλιά και τον Διούδη εντυπωσιακά να διώχνει σε κόρνερ.

Διαιτητής: Σάντρο Σέρερ (Ελβετία)

Κίτρινες: Πέλκας 8’, Ινσούα 34’, Μίσιτς 43΄, Βαρέλα 92’ – Πούγγουρας 23’

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιό, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (62’ Λάμπρου), Σβιντέρσκι (81’ Ακπομ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Ανουάρ (77’ Δώνης), Μπουζούκης (81’ Περέα), Χατζηγιοβάνης (54’ Νάγκι), Ζαχίντ, Μακέντα.

Πηγή: efthia.gr