Δια “πυρός και σιδήρου” η ΑΕΚ: Πέρασε με 1-0 από τον Ατρόμητο

Ο Σέρχιο Αραούχο έκανε το ντεμπούτο του, ξεκινώντας στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ, όμως αυτός που έδωσε τη λύση στην Ένωση ήταν ο Νέναντ Κρίστιτσιτς, που πέτυχε το μοναδικό γκολ στη νίκη επί του Ατρομήτου με 1-0.

Σε ένα πολύ σκληρό ματς με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και κάρτες, η Ένωση πέρασε από το Περιστέρι με το γκολ του Σέρβου έπειτα από ασίστ του Νταμιάν Σιμάνσκι στο 65′. Ωστόσο, ο Κρίστιτσιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις.

Όντας ανέτοιμος για να βγάλει 90λεπτο, ο Αραούχο δε φάνηκε ιδιαίτερα και αντικαστάθηκε στο 52′, αλλά η παρουσία του απελευθέρωσε τον Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση.

Η ΑΕΚ ανέβηκε στους 41 βαθμούς και παραμένει στην 3η θέση, ενώ ο Ατρόμητος είναι 8ος με 26 πόντους.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, αφού στο παιχνίδι κυριάρχησε η ένταση και τα σκληρά μαρκαρίσματα, γεγονός που ανάγκασε τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να δείξει οκτώ κίτρινες κάρτες στο πρώτο 45λεπτο!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για γκολ. Μόλις στο 6’ ο Αραούχο έφτασε κοντά στο πρώτο του τέρμα στην τρίτη θητεία του με την Ένωση, όμως ο Κιβρακίδης έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά που επιχείρησε έπειτα από κόρνερ. Στο 13’ ο Αργεντινός έπιασε ακόμα μια κεφαλιά από καλή θέση, όμως δεν μπόρεσε να τη στείλει προς την εστία υπό την πίεση της άμυνας του Ατρομήτου.

Στο 20’ ο Σιμάνσκι προωθήθηκε, έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο και εν συνεχεία βρήκε στο δοκάρι, καταλήγοντας κόρνερ. Στο 22’ ο Μπακάκης παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ με κεφαλιά από κόρνερ του Ατρομήτου και στο 30’ ο Σιμάνσκι σπατάλησε τη μεγαλύτερη φάση της ΑΕΚ. Οι Λιβάγια, Κρίστιτσιτς και Αραούχο έβγαλαν απίθανο συνδυασμό, βγάζοντας τετ α τετ τον Πολωνό, που έστειλε την μπάλα άουτ με δεξί πλασέ!

Στο 52’ ο Μάσιμο Καρέρα αφαίρεσε από την ενδεκάδα της ΑΕΚ τον Αραούχο και πέρασε τον Βέρντε, κίνηση που έμελλε να αποδειχθεί καθοριστική. Στο 54’ ο Ατρόμητος έφτασε μια ανάσα από το γκολ, με τον Γιακουμάκη να αστοχεί με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, όμως η συνέχεια άνηκε στους φιλοξενούμενους.

Στο 55’ ο Σιδηρόπουλος δεν σφύριξε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε ανατροπή του Λόπες, απόφαση που προκάλεσε διαμαρτυρίες. Στο 63’ ο Βέρντε δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστίας έπειτα από «σαραντάρα» μπαλιά του Σβάρνα, όμως στο 65΄ ο Ιταλός ξεκίνησε τη φάση, που ολοκληρώθηκε με γκολ για την ΑΕΚ. Ο Βέρντε πάτησε με «τακουνάκι» στον Σιμάνσκι, αυτός έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Κρίστιτσιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά για το 1-0 της Ένωσης!

Στο 69’ ο Μπακάκης είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ΑΕΚ, αλλά νικήθηκε από τον Μέγερι σε δυνατό σουτ. Στο τελευταίο 20λεπτο ο ρυθμός έπεσε, με την Ένωση να μη δείχνει διατεθειμένη να ρισκάρει, θέλοντας να διατηρήσει το προβάδισμά της. Στο 88’ ακυρώθηκε γκολ του Λιβάγια για οφσάιντ σε μια οριακή φάση και στο 93’ ο Μέγερι έκανε καταπληκτική απόκρουση σε πλασέ του Αλμπάνη. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κρίστιτσιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Κιβρακίδης, Κατράνης, Στρούγγης, Γούτας, Χαρίσης, Μπουσουλάτζιτς (71′ Ούμπιδες), Ανδρούτσος (71′ Βέλλιος), Νταβιώτης (75′ Ντε Πο), Ενσικουλού, Γιακουμάκης

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Σιμάνσκι (85′ Σαμπανάντζοβιτς), Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Λιβάια (90+1′ Αλμπάνης), Αραούχο (53′ Βέρντε).

Πηγή: sportdog.gr