Θήβα: Αθίγγανοι κυνηγοί χαλκού πιάστηκαν στα πράσα

Ηλεκτρικοί πίνακες και καλώδια ήταν η λεία δύο αθίγγανοι από τη Θήβα που πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της ασφάλειας.

Οι δράστες με ημιφορτηγό εισέβαλαν σε ανενεργό εργοστάσιο της περιοχής με στόχο την κλοπή.

Ανενόχλητοι κατάφεραν να ξηλώσουν ηλεκτρικούς πίνακες και καλώδια για την εκμετάλλευση του χαλκού και να τα φορτώσουν στο όχημά τους.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η ασφάλεια της Θήβας όπου άμεσα έσπευσε στο σημείο και κατάφερε να συλλάβει τους δύο δράστες και να κατασχέσει τα κλοπιμαία.

Σε βάρος των δυο αθιγγάνων σχηματίζεται δικογραφία και θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, χθες (13-02-2020) το απόγευμα στον Ελαιώνα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 48 και 37 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή από κοινού.

Ειδικότερα, από τους περιπολούντες αστυνομικούς εντοπίστηκε αρχικά ακινητοποιημένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ήταν έμφορτο με ηλεκτρολογικό υλικό (πίνακας, καλώδια κ.α.), καθώς και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, ενώ σε κοντινή απόσταση, εντοπίστηκαν οι δύο συλληφθέντες να κινούνται πεζοί.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι είχαν αφαιρέσει νωρίτερα το ανωτέρω υλικό από ανενεργό εργοστάσιο της περιοχής, ενώ είχαν εγκαταλείψει το όχημά τους, λόγω έλλειψης καυσίμου.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 48χρονου, όπως επίσης και τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος στερούταν Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Πηγή: tvstar.gr