Κ. Βελόπουλος: Άλλο χρήση του δικαιώματος της απεργίας και άλλο κατάχρηση

ÓõæÞôçóç, óå åðßðåäï Áñ÷çãþí ÊïììÜôùí, åðß ôùí áíáèåùñçôÝùí äéáôÜîåùí ôïõ ÓõíôÜãìáôïò, óôçí ÏëïìÝëåéá ôçò ÂïõëÞò ôçí ÄåõôÝñá 25 Íïåìâñßïõ 2019. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Στις συγκεντρώσεις και στις πορείες που πραγματοποιούνται σήμερα, αναφέρθηκε μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας Ελλάδας και Γεωργίας για την καταπολέμηση του εγκλήματος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Ερχόμενος εδώ το πρωί έκανα μία ώρα για να φθάσω. Και αναγκάστηκα να ανατρέξω στο αρχείο, όπου ανακάλυψα ότι στην 5ετία διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκαν 18.677 συναθροίσεις. Σε 5 έτη. Αν νομίζουμε ότι υπάρχει σύγχρονο κράτος έτσι, με αυτή την κατάσταση – κάντε διαιρέσεις να δείτε τι σημαίνει 18.677 συναθροίσεις σε 5 χρόνια. Κάνουμε λάθος. Τέτοιο κράτος αυτό υπάρχει. Ούτε στην Αφρική», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε.

«Πενήντα άνθρωποι, επικαλούμενοι το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, μπορούν να κλείνουν δρόμους, να πετούν μολότωφ. Αυτά συμβαίνουν στις ψευτοδημοκρατίες. Το δικαίωμα της διαδήλωσης όταν γίνεται καταχρηστικά καταπίπτει.

Άλλο χρήση του δικαιώματος της απεργίας και άλλο κατάχρηση. Για μία μέρα τιμωρήθηκαν οι πολίτες και κανείς δεν μιλάει. Με απεργίες κομματικές κομματιάστηκε η πατρίδα. Όταν η απεργία γίνεται για την απεργία και κομματιάζεται η Ελλάδα χάνεις κάθε σοβαρή διεκδίκηση.

Ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε πως η Κυβέρνηση πρέπει να φέρει νόμο για την ρύθμιση των διαδηλώσεων και «να απαγορεύσει στους διαδηλωτές να κλείνουν τους δρόμους όταν είναι λίγοι».

Αναφερόμενος στο πρωτόκολλο Βοσνίας – ΕΕ για την «επανεισδοχή προσώπων που διαμένουν χωρίς άδεια, υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει γίνει «το πειραματόζωο της Ευρώπης». «Αν γυρίσουν όλοι αυτοί, με βάση την συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, εμείς δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τους στείλουμε πίσω στις πατρίδες τους. Περιμένουμε άλλους 40.000 με 70.000 ανθρώπους. Πού θα τους βάλετε; Την κάνατε τη χώρα πειραματόζωο με τα μνημόνια που υπογράψατε στην οικονομία, θα την κάνετε πειραματόζωο και στην εθνική της επιβίωση;», είπε και πρόσθεσε. «Έχουμε 40.000 λαθρομετανάστες που βρίσκονται στα νησιά και στόχος είναι η μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα. Αν αυτό δεν είναι ανικανότητα τότε γίνεται βάσει σχεδίου. Η Ευρώπη έκανε την Ελλάδα πειραματόζωο για να μείνουν όλοι οι λαθρομετανάστες εδώ. Εν τω μεταξύ ετοιμάζονται να έρθουν κι άλλοι από την Συρία. Κι εσείς ετοιμάζετε έναν ΟΑΕΔ για τους λαθρομετανάστες», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της ΑΟΖ. «Μιλάτε για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης την ώρα που πετούν αεροσκάφη πάνω από το Αιγαίο. Δεν υπάρχουν ΜΟΕ. Να θυμάστε ότι το τουρκο-λιβυκό σύμφωνο και αυτό που πάτε να κάνετε με τη Χάγη θα είναι τα νέα Ίμια, «τα Ίμια της ΝΔ», όπως εκείνα του Σημίτη. Δεν καταθέσατε ποτέ σχέδια για ΑΟΖ. Πέρασαν 40 ημέρες. Επικυρώνεται η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης. Δημιουργούνται προηγούμενα. Θα είναι μία νέα εθνική αποτυχία. Αντί να φωνάξετε ξανά εδώ τον Χαφτάρ, αντί να πάτε στην Δαμασκό και να οικοδομήσετε καλές σχέσεις με την Συρία, στηρίζετε τις ΗΠΑ που χαϊδεύουν τον Ερντογάν» είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας ο κ. Βελόπουλος, σχολίασε την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών επιχειρήσεων στην περιοχή των Εξαρχείων.

«Είχε πει ο πρωθυπουργός ότι θα τελειώσει με τα Εξάρχεια σε ένα μήνα. Πέρασαν 7 μήνες. Πολιτική έτσι δεν γίνεται. Αν δεν επιβληθεί ο νόμος και η τάξη, αν δεν κάνετε push back στους λαθρομετανάστες και δεν τους πάτε σε ακατοίκητα νησιά δεν λύνεται τίποτα. Γι’ αυτό όμως χρειάζεται βούληση. Που δεν την έχει ο πρωθυπουργός γιατί δεν είναι νατιβιστής. Ξέρετε τι είναι νατιβισμός; Είναι η αγάπη για το έθνος. Και εμείς έχουμε πρωθυπουργό αντι-νατιβιστή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ