Πρώτο κρούσμα του κορωναϊού στην Αυστρία – 4 τα κρούσματα στην Ελβετία

Στη Βιέννη υπάρχει η πρώτη επιβεβαιωμένη μόλυνση με τον νέο κορωναϊό, όπως ανακοινώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι από το γραφείο του δημοτικού συμβούλου Πέτερ Χάκερ, αρμόδιου για θέματα Υγείας στον Δήμο και στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βιέννης.

Χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες, που αναμένεται να υπάρξουν σε συνέντευξη Τύπου αργότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι πρόκειται για ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος νοσηλεύεται σε ένα από τα δημοτικά νοσοκομεία της αυστριακής πρωτεύουσας.

Εκτός από την προχθεσινή επιβεβαίωση των δύο πρώτων κρουσμάτων κορωναϊού στην Αυστρία, συγκεκριμένα στην πόλη Ίνσμπρουκ σε δύο νεαρούς Ιταλούς, μέχρι σήμερα δεν είχε επιβεβαιωθεί καμία από τις πολλές ύποπτες περιπτώσεις, που είχαν επισημανθεί τα δύο προηγούμενα εικοσιτετράωρα.

Τέσσερα τα κρούσματα στην Ελβετία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωναϊού στην Ελβετία αυξήθηκε σε 4, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Στο καντόνι της Γενεύης, στη δυτική Ελβετία, ένας άνθρωπος διαγνώσθηκε θετικός στον νέο κορωναϊό, ενώ επίσης επιβεβαιώθηκε ότι από αυτόν έχει προσβληθεί και ένα ζευγάρι στο νοτιοανατολικό καντόνι Γκριζόν, προσθέτουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

“Και οι τρεις ασθενείς έχουν τεθεί σε απομόνωση σε νοσοκομείο. Η κατάστασή τους είναι καλή”, σημειώνει επίσης στην ανακοίνωσή του το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ