Το σήκωσε μέσα στην Τούμπα ο “Θρύλος” – Διπλό τίτλου οι ερυθρόλευκοι

Τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε με 1-0 από την Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ με τον Γιαννούλη να κρίνει το ματς με αυτογκόλ στο 49’, φάση στην οποία διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή του άουτ στο γύρισμα του Ραντζέλοβιτς (κάτι που δεν φαίνεται πάντως από κάποιο ριπλέι).

Με τη νίκη αυτή οι «Ερυθρόλευκοι» μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου έφυγαν στο +5 από τον Δικέφαλο, με τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική να υποδέχεται τον Παναιτωλικό και τους Θεσσαλονικείς να πηγαίνουν στην Ξάνθη.

Με το τεράστιο σημερινό διπλό, οι Πειραιώτες απέκτησαν πολύ σημαντικό προβάδισμα για τον φετινό τίτλο, καθώς πλέον ο Δικέφαλος καλείται να κάνει υπέρβαση στα πλέι οφ, όπου θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν για δύο ακόμα φορές.

Τα καπνογόνα, το σωτήριο τάκλιν Σεμέδο και το δοκάρι Ελ Αραμπί

Οι δύο ομάδες μπήκαν κάπως… φοβισμένα στο παιχνίδι και με προτεραιότητά τους να μην δεχθούν γκολ, με αποτέλεσμα τα πρώτα λεπτά να κυλήσουν χωρίς κάτι ιδιαίτερο και με κακό ρυθμό. Σε αυτό βοήθησαν βέβαια και οι δύο τρεις διακοπές λόγω καπνογόνων, οι οποίες ευνόησαν τον Ολυμπιακό που ήθελε να «παγώσει» το ματς. Ο ΠΑΟΚ πατούσε πάντως καλύτερα, κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά δεν πατούσε περιοχή. Στο 18’ είχαμε και την πρώτη αξιόλογη φάση της αναμέτρησης, όταν ο Πέλκας έκανε το σουτ εκτός περιοχής, όμως η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Γκιλιέρμε κι έφυγε πάνω από την εστία του Σα. Η δεύτερη καλή στιγμή ήταν και πάλι για τον Δικέφαλο, όταν ο Σφιντέρσκι έφυγε ωραία στην κόντρα, όμως ο Σεμέδο πρόλαβε και με σωτήριο τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ.

Μετά το πέρας του πρώτου 35λεπτου πάντως οι Πειραιώτες ισορρόπησαν απόλυτα το ματς, ενώ σιγά – σιγά άρχισαν να βγαίνουν και στην επίθεση. Μάλιστα, στο 42’ σημειώθηκε και η μεγαλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ελ Αραμπί στην κίνηση με γυριστό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 43’ απείλησε με ένα ακόμα καλό σουτ του Τσιμίκα, όμως η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Ίνγκασον κι έφυγε κόρνερ.

Το 0-1 με αυτογκόλ, ακυρώθηκε τέρμα του Βαρέλα με VAR

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά και απέκτησε… τρελό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, παρότι ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά και πίεσε για το γκολ, αυτό ήρθε για τον Ολυμπιακό στο 49’. Ο Τσιμίκας έκλεψε κι έφυγε στην κόντρα, έκανε κούρσα 30 μέτρων κι αφού… χόρεψε δύο αντιπάλους έκανε το σουτ εντός περιοχής, ο Πασχαλάκης δεν έδιωξε σωστά, ο Ραντζέλοβιτς πρόλαβε πριν βγει κόρνερ, έκανε το γύρισμα χωρίς δύναμη, αλλά ο επερχόμενος Γιαννούλης άθελά του την έστειλε με το σώμα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1!

Παρά την ψυχρολουσία πάντως, ο Δικέφαλος δεν τα έχασε και στο 52’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, η Τούμπα πήρε… φωτιά, αλλά το VAR τα ακύρωσε όλα. Μετά από σουτ του Σφιντέρσκι ο Σα δεν απέκρουσε σωστά και ο Βαρέλα από κοντά τον νίκησε για το 1-1, ωστόσο ο Στίλερ πήγε στο VAR και ακύρωσε σωστά το γκολ για οφσάιντ στην αρχή της φάσης, καθώς ο Βαρέλα ήταν εκτεθειμένος.

Φουλ επίθεση από Φερέιρα, άντεξε ο Ολυμπιακός

Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά και κυνήγησε την ισοφάριση πιέζοντας πάρα πολύ, ενώ ο Αμπέλ Φερέιρα έκανε ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, παίζοντας με 4-4-2. Στο 64’ έβαλε τον Άκπομ αντί του Πέλκα, στο 75’ ο Καντουρί αντί του Μαουρίσιο και στο 82’ ο Λάμπρου πέρασε στη θέση του Λημνιού. Ο Πέδρο Μαρτίνς απάντησε στο 69’ βάζοντας στη θέση του κουρασμένου Ελ Αραμπί τον Χασάν, ενώ στο 83’ πέρασε ο Μασούρας αντί του Ραντζέλοβιτς διατηρώντας το 4-3-3. Στο 92’ μπήκε ο Γκασπάρ αντί του Βαλμπουενά, με τον Ολυμπιακό τελικά να κρατάει άνετα το 0-1 μέχρι το τέλος και τον ΠΑΟΚ να πιέζει ακόμα και με τον Πασχαλάκη στην επίθεση.

Πηγή: sportdog.gr