Τσέλσι – Μπάγερν 0-3: Πέρασαν σαν “σίφουνας” από το Λονδίνο οι Βαυαροί

Το Λονδίνο έχει γίνει δεύτερο σπίτι της. Η σαρωτική Μπάγερν με εξαιρετική την τριπλέτα Λεβαντόφσκι-Μίλερ-Γκνάμπρι διέσυρε την Τσέλσι εντός έδρας (0-3) και έκανε το 3/3 στα τελευταία ματς της στην αγγλική πρωτεύουσα (διαφορά γκολ 15-3), κλειδώνοντας την πρόκριση στους «8».

Μετρούσε εννιά σερί ματς αήττητη στην Ευρώπη. Ειδικά όταν το εισιτήριο έδειχνε προορισμό την αγγλική πρωτεύουσα, έμοιαζε να ξεπερνά τα ήδη υψηλά στάνταρ του εαυτού της. Κόντρα στην Τσέλσι, δεν είχε λόγο να μην το επιχειρήσει ξανά.

Οκτώ χρόνια μετά την τελευταία τους συνάντηση για την διοργάνωση στον επώδυνο τελικό μέσα στο σπίτι της, η Μπάγερν Μονάχου εμφανίστηκε στο Λονδίνο και πέρασε σαν σίφουνας, για να τιμωρήσει δια… πρόωρου αποκλεισμού, από το πρώτο κιόλας ματς, την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ. Και το πέτυχε εμφατικά, με τριάρα (0-3), που ήρθε να προστεθεί στις νίκες επί της Τότεναμ (7-2) και Άρσεναλ (5-1, σεζόν 2016/17) για να επισφραγίσει το υπερηχητικό σερί της στην πόλη.

Για να φτάσει στον θρίαμβο, χρειάστηκε να περιμένει ένα ημίχρονο, αφού ο Γουίλι Καμπαγιέρο με τις διαδοχικές αποκρούσεις του απέναντι στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αλλά και το δοκάρι στην κεφαλιά του Μίλερ στο 35′, δεν την άφησαν να προηγηθεί.
Μετά την ανάπαυλα, όμως, η διαφορά ποιότητας και στόχευσης αποτυπώθηκαν άμεσα.

Δύο πανομοιότυπα γκολ στο δίπολο δημιουργού-σκόρερ, με τον Λέβα να μοιράζει και τον Σερζ Γκνάμπρι να σκοράρει στο 51′ και το 54′, έθεσαν σε ένα τρίλεπτο το αδιαπραγμάτευτο προβάδισμα πρόκρισης, για μια Μπάγερν εμφανώς ανώτερη και πιο επικίνδυνη.

Ο Γερμανός εξτρέμ απέδειξε ότι γεννήθηκε για να… ξεπαστρέψει τις λονδρέζικες ομάδες (εκτός από την Άρσεναλ που υπηρέτησε), αφού και τα έξι γκολ του στο Champions League ήρθαν κόντρα σε Τότεναμ και Τσέλσι. Είναι ο μόνος στην ιστορία που το καταφέρνει εναντίον ομάδων της ίδιας χώρας.

Από κει και πέρα, ο σερβιτόρος των δύο τερμάτων του, είχε κάτι να αποδείξει. Η ανομβρία του για 673 λεπτά σε παιχνίδι νοκ-άουτ είχε βγάλει τους επικριτές του στις επάλξεις, όμως, ο Λεβαντόφσκι τους αποστόμωσε εκ νέου.

Ο Πολωνός στράικερ πέτυχε το κερασάκι στην τούρτα στο 76′, μετά από υποδειγματική αντεπίθεση και κούρσα του εκπληκτικού Ντέιβις, ανέβηκε ξανά στην κορυφή των σκόρερ φέτος με 11 γκολ αλλά και στην 4η θέση ever, ισοφαρίζοντας τον Καρίμ Μπενζεμά (64). Τα εννιά από τα φετινά έχουν έρθει μακριά από την «Allianz Arena», επίδοση που συγκρίνεται με την αντίστοιχη του Κριστιάνο Ρονάλντο από την σεζόν 2013/14.

Η Τσέλσι δεν είχε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης, είδε παίκτη της να αποβάλλεται στην διοργάνωση μετά από οκτώ χρόνια, τον Αλόνσο με κόκκινη για χτύπημα στον Λεβαντόφσκι (83′) κι έτσι το 0-3 δεν άλλαξε, καθιστώντας το αποτέλεσμα την πιο βαριά εντός έδρας ήττα στην ιστορία της στο Champions League.

Από την άλλη, αυτή ήταν η έβδομη συνεχόμενη νίκη για την φετινή Μπάγερν που δείχνει να μην έχει φρένα, σε ένα σερί που έχουν επαναλάβει μόνο Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, καμιά τους δεν το πήρε εν τέλει, προσγειώνοντας κάπως τους Βαυαρούς, που έχουν ήδη κλεισμένη θέση στους «8».

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Καμπαγιέρο, Τζέιμς, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα (72′ Πέδρο), Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Αλόνσο, Μπάρκλεϊ (61′ Γουίλιαν), Μάουντ, Ζιρού (61′ Έιμπραχαμ)

Μπάγερν Μονάχου (Χανς-Ντίτερ Φλικ): Νόιερ, Ντέιβις, Μπόατενγκ, Παβάρ, Αλάμπα, Κίμιχ, Τιάγκο (90′ Γκορέτσκα), Γκνάμπρι (85′ Τολισό), Κομάν (66′ Κουτίνιο), Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

Πηγή: gazzetta.gr