Άδ. Γεωργιάδης: Αναλαμβάνουμε την αποπληρωμή δανείων των επιχειρήσεων

Για την επανεκίνηση την επόμενη μέρα, αρχές Απριλίου καταθέτουμε 1 δισ. ως εγγύηση για δάνεια σε πληττόμενες επιχειρήσεις, εγγυημένα στο μεγαλύτερό τους μέρος από εμάς, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης στην από κοινού ανακοίνωση με τους υπουργούς Χ. Σταϊκούρα και Ι. Βρούτση.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε συγκεκριμένα ότι το κράτος αναλαμβάνει την αποπληρωμή δανείων των επιχειρήσεων για τους μήνες Απρίλιο μέχρι Ιούνιο.

Ο υπουργός κατέδειξε την ανάγκη να υπάρξει συνείδηση ότι η ζημία στην οικονομία είναι μεγάλη, ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης. Επίσης, ότι τα κυβερνητικά μέτρα είναι τα μέγιστα δυνατά, αλλά μπροστά μας θα έχουμε, όπως τόνισε, μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε την οικονομία στην κατάσταση που ήταν πριν από την έναρξη αυτής της κρίσης.

Παράλληλα, ο Αδ. Γεωργιάδης απηύθυνε έκκληση προς εκείνους που βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση. Όπως ανέφερε, κατά την προηγούμενη δεκαετία η πατρίδα μας με πολύ μεγάλο κόπο έχτισε κουλτούρα πληρωμών και αυτήν την κουλτούρα οφείλουμε να την διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Και κάλεσε όποιον τα οικονομικά του επιτρέπουν να συνεχίσει να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις του, να το πράξει. Στην περίπτωση αυτή η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ πιο εύκολη για όλους μας. Το κράτος παρέχει την προστασία που πρέπει αλλά ο καθένας αναλαμβάνει ένα μερίδιο ατομικής ευθύνης, σημείωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ