Άδ. Γεωργιάδης στις Παρεμβάσεις: Πρόστιμα ακόμα και 1 εκ. ευρώ για αισχροκέρδια (Βίντεο)

Αυστηρά πρόστιμα από 1000 έως και 1 εκατ. ευρώ θα έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε όσους έχει διαπιστωθεί ότι αισχροκερδούν εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά.

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ο κ. ‘Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Blue Sky και στην εκπομπή Παρεμβάσεις με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, σημειώνοντας επίσης ότι αυτό θα προβλέπεται στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο υπουργός τόνισε ότι δεν θα διστάσει να επιβάλλει πολύ αυστηρά πρόστιμα εάν διαπιστωθεί ότι κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους καταναλωτές σε αυτήν την πολύ ευαίσθητη περίοδο. Επίσης πρόσθεσε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα και ποινικής δίωξης. Όπως ανέφερε ο υπουργός «τα πρόστιμα θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ και θα φθάνουν το 1 εκατ. ευρώ».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσης και ξεκαθάρισε ότι στις υπέρ-αγορές υπάρχει επάρκεια προϊόντων και ότι δεν χρειάζεται να πηγαίνει συνέχεια ο κόσμος να ψωνίζει πολλά πράγματα, γιατί θα του μείνουν και θα τα πετάξει.

Όσο για τις μάσκες και τα αντισηπτικά όπου σε αυτά τα προϊόντα υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αυτό θα ξεπεραστεί μέσα στην επόμενη βδομάδα. Συγκεκριμένα μάσκες προσώπου περιμένουμε μεγάλες παρτίδες και θα υπάρχει σε επάρκεια μέχριτ ην επόμενη εβδομάδα, τόνισε ο υπουργός. Για τα αντισηπτικά θα πάρει λίγο παραπάνω χρόνο, διότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο.