“Έλυσαν” την πολιορκία στον Έβρο οι Τούρκοι: Πήραν τους μετανάστες και έφυγαν

Καθολική ήττα υπέστησαν οι Τούρκοι στα χερσαία σύνορα μας στον Έβρο, στην προσπάθεια τους να προκαλέσουν πολιτική και κοινωνική αναταραχή στην χώρας μας, μετά την σθεναρή αντίσταση που βρήακν από τον ελληνικό Στρατό και τα σώματα ασφαλείας και με την απειλή του κορωνοϊού να καταφέρνει το τελειωτικό χτύπημα.

Έτσι από σήμερα, άλλαξε τελείως η κατάσταση στον Έβρο, καθώς από τα ξημερώματα εκκενώθηκε ο καταυλισμός των μεταναστών απέναντι από τις Καστανιές.

Σύμφωνα με το skai.gr αυτήν τη στιγμή έχουν μείνει λίγα άτομα που επιβιβάζονται σε λεωφορεία.

Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές οι Τούρκοι μετακίνησαν τους περίπου 1.500 μετανάστες, οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες διέμεναν στον καταυλισμό στα σύνορα και ανά διαστήματα προσπαθούσαν να περάσουν το φράχτη και να μπουν στο ελληνικό έδαφος.

Οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα παρατήρησαν μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία με πιθανό προορισμό στην Κωνσταντινούπολη ή σε κάποια περιοχή της Αδριανούπολης. Η κινητοποίηση φαίνεται να έχει οργανωθεί από τις τουρκικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης είχαμε και νέα επεισόδια καθώς πιθανότατα Τούρκοι αστυνομικοί έκαψαν τις σκηνές μεταναστών, με σκοπό να απομακρυνθούν από τα σύνορα. Η φωτιά σβήστηκε από τις ελληνικές δυνάμεις στην περιοχή.