Δήμαρχος Πύργου: Κυκλοφορεί κόσμος που είναι φορείς του κορωνοϊού – Παρέμβαση εισαγγελέα

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας, με αφορμή τις δημόσιες καταγγελίες που έκανε ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ότι κυκλοφορούν πολίτες, στους οποίους έχουν δοθεί οδηγίες να παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές λόγω κορωνοϊού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω του κατεπείγοντος, έχει ξεκινήσει η διαδικασία κλήτευσης μαρτύρων και από τους πρώτους είναι ο κ. Αντωνακόπουλος.

Ο δήμαρχος Πύργου έκανε τις πρώτες καταγγελίες μετά το τέλος της σύσκεψης για τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, σημειώνοντας ότι «κυκλοφορεί κόσμος, οι οποίοι είναι φορείς και μεταδίδουν αυτό το τεράστιο πρόβλημα».

Σε σημερινές δηλώσεις του σε μέσα ενημέρωσης, ο κ. Αντωνακόπουλος ανέφερε ότι πρόκειται για συγγενείς και πρόσωπα που σχετίζονται με τους ασθενείς που επέστρεψαν από την εκδρομή στο Ισραήλ και την Αίγυπτο και ενώ τους έχει δοθεί οδηγία να παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές με τρίτα πρόσωπα, συνεχίζουν να κυκλοφορούν έξω κανονικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ