Καλαμπάκα: Η μοδίστρα που φτιάχνει και χαρίζει υφασμάτινες μάσκες

Πάνω από 5000 μάσκες έχει προσφέρει μέχρι σήμερα στην πυροσβεστική, στην αστυνομία και σε πολίτες της Καλαμπάκας.

Μοδίστρα από τις πιο γνωστές, με βιοτεχνία νυφικών στο 2ο χλμ. της εθνικής οδού Καλαμπάκας-Τρικάλων, η Σοφία Μαύρου-Τζιουβάρα είδε την δουλειά να πέφτει, λόγω του κορωνοϊού και η ίδια κλείστηκε σπίτι. Ο πατέρας της είναι 93 χρόνων και περιόρισε τις μετακινήσεις του και μια φίλη της, αγόρασε μάσκα από φαρμακείο αντί του ποσού των 15€. Κι ένα βράδυ, συζητώντας με τις 16χρονες κόρες πήρε την απόφαση.

“Ετσι κι αλλιώς είχα πολλά υφάσματα. Μαζί με τα κορίτσια εργαζόμαστε νυχθημερόν στην βιοτεχνία και φτιάχνουμε βαμβακερές μάσκες, που πλένονται στους 60°C και σιδερώνονται. Τις προσφέρουμε δωρεάν και με πολλή χαρά σε όσους έχουν ανάγκη και ήδη δώσαμε στην πυροσβεστική υπηρεσία, στην αστυνομία, σε επιχειρήσεις, σε γνωστούς και φίλους”, λέει στο ethnos.gr.

Η Σοφία Μαύρου-Τζιουβάρα υπολογίζει ότι φτιάξει τις τελευταίες δύο εβδομάδες κοντά στις 5000 μάσκες και ήδη έχει δώσει μια μεγάλη παραγγελία σε βαμβακερό ύφασμα για τις επόμενες. “Όσο αντέχουμε να φτιάχνουμε μάσκες. Θα δώσουμε σε όσους έχουν ανάγκη. Τις χαρίζουμε και το κάνουμε με χαρά. Μακάρι να βρεθούν και άλλοι να προσφέρουν ό,τι μπορούν”, σημειώνει και προσθέτει: “Πριν από χρόνια είχε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που με κράτησε για καιρό στην μονάδα εντατικής θεραπείας και αργότερα σε θάλαμο του νοσοκομείου. Αυτό με σημάδεψε για πάντα και έμαθα να ακούω τους γιατρούς. Αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω σε όλους, να ακούμε τους γιατρούς. Και να τους βοηθάμε στο έργο τους”.

Η ίδια και οι κόρες της πηγαίνουν κάθε μέρα στην βιοτεχνία, που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι τους και δουλεύουν χωρίς να υπολογίζουν ωράριο ή κούραση. Φτιάχνουν πολλές μάσκες κάθε μέρα και ήδη έχουν ενημερώσει γνωστούς και φίλους ότι μπορούν να προσφέρουν σε όποιον έχει ανάγκη. “Θέλετε να σας στείλω μάσκες; Έχετε; Κι εσείς όλη μέρα έξω είστε, να προσέχετε και να προστατεύεται τον εαυτό σας”, είναι η τελευταία της φράση και σηκώνει το άλλο τηλέφωνο για να ετοιμάζει ένα ακόμη πακέτο με υφασμάτινες μάσκες για εργαζομένους επιχείρησης στην Καλαμπάκα.

Πηγή: ethnos.gr