Καρτέρι θανάτου στην Ηλεία: Τον εκτέλεσε εν ψυχρώ για ένα χωράφι

Σοκάρει την τοπική κοινωνία της Ηλείας το αποτρόπαιο έγκλημα που συνέβη το πρωί της Δευτέρας στο χωριό Άσπρα Σπίτια του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Ένας 68χρονος πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ τον συγχωριανό του Αναστάσιο Βέργο και τραυμάτισε σοβαρά τη σύζυγό του. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο του θύματος και στο δρόμο συνάντησε τον γιό του που όπως υποστήριξε προσπάθησε να αποφύγει τον δολοφόνο που τον σημάδεψε με την καραμπίνα. Ο δράστης συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στο χωριό από άνδρες της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Καρτέρι θανάτου

Ο δράστης που στο παρελθόν είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία πριν από 20 χρόνια περίπου με υπόθεση κακοποίησης, φέρεται να είχε κτηματικές διαφορές με το θύμα και την οικογενειά του. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε επινοικιάσει το κτήμα που εκμεταλλευόταν, στο θύμα. Ωστόσο υπήρχε διαφορά για την έκταση της εκμετάλλευσης. Έτσι από νωρίς το πρωί ο 68χρονος δράστης έστησε καρτέρι και περίμενε την οικογένεια του δράστη στο κτήμα με την καραμπίνα ανά χείρας, καθώς γνώριζε πως θα πήγαιναν να σπείρουν τη συγκεκριμένη μέρα. Ο δράστης λογομάχησε για περίπου μισή ώρα με το θύμα και τη σύζυγό του πριν πατήσει τη σκανδάλη στο όπλο. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη τουφεκιά δεν πέτυχε το θύμα. Ο δεύτερος πυροβολισμός ήταν όμως από κοντινή απόσταση στο κεφάλι του θύματος, που έπεσε νεκρός στο χώμα. Η γυναίκα του φαίνεται πως προσπάθησε να αποφύγει το δράστη πιάνοντας την καραμπίνα και παλεύοντας με το δράστη, που πυροβόλησε δύο φορές πετυχαίνοντας την στο στήθος και τα πόδια. Η γυναίκα έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος και ο δράστης μπήκε στο αυτοκίνητο της οικογένειας για να φύγει. Σε κοντινή απόσταση και σε αγροτικό δρόμο βρέθηκε απέναντι από το γιο της οικογένειας που ερχόταν στο κτήμα με το τρακτέρ. Ο γιος αντιλήφθηκε όταν είδε το δράστη με την καραμπίνα μέσα στο αυτοκίνητο του πατέρα του πως κάτι κακό είχε συμβεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε στους αστυνομικούς πως είδε το δράστη να τον σημαδεύει με την καραμπίνα όταν και αποφάσισε νε ρίξει το τρακτέρ πάνω του για να γλιτώσει. Ο δράστης σάστισε, εγκατέλειψε το τρακαρισμένο αυτοκίνητο και μέσα από τα χωράφια προσπάθησε να φτάσει στο χωριό. Κρύφτηκε όταν πέρασαν τα περιπολικά της Αστυνομίας, που ειδοποίησε ο γιος όταν βρήκε νεκρό τον πατέρα του και βαριά τραυματισμένη τη μητέρα του. Τους αστυνομικούς του Α.Τ. Αρχ. Ολυμπίας ακολούθησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Παναγιώτης Μάνδαλος και οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου που εντόπισαν τον δράστη στο χωριό και τον συνέλαβαν.

Με ασθενοφόρο η μητέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και πλέον νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση.

Στην περιοχή έφτασε και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Μαρτζάκλης.

Ο δράστης οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Πηγή: ilialive.gr