Λέσβος: Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι – Εμποδίστηκε η μεταφορά των νέων μεταναστών στη Μόρια

Τις εισόδους των δρόμων που οδηγούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στην Παναγιούδα και στη Λάρσο, έκλεισαν, στις 14.00, ομάδες κατοίκων από τα χωριά Μόρια και Παναγιούδα αλλά και από την πόλη της Μυτιλήνης. Οι συγκεντρωμένοι δεν επέτρεψαν σε λεωφορεία του Λιμενικού Σώματος να μεταφέρουν τους αφιχθέντες σήμερα λαθρομετανάστες στο ΚΥΤ. Διεκδίκησαν δε την άμεση αποσυμφόρηση της Μόριας.

Στο χώρο των συγκεντρώσεων βρέθηκαν στελέχη της δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης με το δήμαρχο Στρατή Κύτελη, της περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου με τον περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης κάλεσε τους πολίτες της περιοχής και της πόλης της Μυτιλήνης να συγκεντρωθούν στις εισόδους των δρόμων που οδηγούν στο ΚΥΤ. «Αυτό το αίσχος θα πρέπει να κλείσει τώρα» είπε ο κ. Κύτελης.

Πολίτες εμπόδισαν την αποβίβαση μεταναστών στο λιμάνι της Θερμής

Ομάδα πολιτών από την περιοχή της Θερμής απέκλεισε γύρω στις 14.00 το λιμάνι της Θερμής μη επιτρέποντας την αποβίβαση λαθρομεταναστών που οδηγήθηκαν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος εκεί. Στη βάρκα επέβαιναν περίπου 50 άτομα μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ενώ έχουν προπηλακιστεί και δημοσιογράφοι και φωτογράφοι διεθνών μέσων ενημέρωσης. Επίσης προπηλακίστηκε η δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” η οποία αποπειράθηκε να παρέμβει.

Σε περίφρακτο χώρο στη Μυτιλήνη μεταφέρθηκαν οι παράνομοι μετανάστες που έφθασαν σήμερα στο νησί

Εκατό και περισσότεροι παράνομοι μετανάστες από όσους έφτασαν στο νησί σήμερα μεταφέρθηκαν και μεταφέρονται για να διαμείνουν στον περίφρακτο χώρο της επιβίβασης στα πλοία της γραμμής στο επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης, καθώς κάτοικοι της Μυτιλήνης και των γύρω περιοχών δεν επέτρεψαν στην Αστυνομία να προσεγγίσει το ΚΥΤ της Μόριας και να τους αφήσει εκεί.

Στον ίδιο χώρο θα μεταφερθούν οι επιβαίνοντες σε βάρκα την οποία κάτοικοι της Θερμής δεν άφησαν να «δέσει» στο λιμάνι της Θερμής. Η βάρκα ρυμουλκείται από το Λιμενικό Σώμα σε άγνωστη κατεύθυνση προκειμένου να αποβιβασθούν οι μετανάστες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ