Λουκέτο στο ΝΒΑ: Παίκτης διαγνώστηκε με κορωνοϊό

Τo NBA (National Basketball Association) ανακοίνωσε διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι νεωτέρας, αφού ένας παίκτης της Γιούτα Τζαζ βρέθηκε θετικός σε εξέταση για κορωνοϊό.

Τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά λίγο πριν από την έναρξη της συνάντησης μεταξύ Γιούτα Τζαζ και Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στη Chesapeake Energy Arena.

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε ότι ο παίκτης είναι ο Ρούντι Γκομπέρ, που βρέθηκε θετικός στην εξέταση, και δεν βρισκόταν στο γήπεδο. Ο γιατρός των γηπεδούχων μπήκε στον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης και απαίτησε από τους παίκτες να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια. Οι αθλητές των δύο ομάδων μπήκαν αμέσως σε απομόνωση. Ο Γάλλος σέντερ ήταν άρρωστος τις τελευταίες ημέρες, αλλά ακολουθούσε την ομάδα του. Είχε έρθει σε επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους, συμπαίκτες, με αντιπάλους, με δημοσιογράφους.

«Το NBA αναστέλλει τους αγώνες μέχρι νεωτέρας. Το NBA θα χρησιμοποιήσει αυτήν την διακοπή για να καθορίσει τα επόμενα βήματα για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. Οι παίκτες από τις ομάδες που έπαιξε η Γιούτα Τζάζ τις τελευταίες 10 ημέρες είχαν ενημερωθεί σχετικά για αυτοπροστασία, ανέφερε το ESPN. Οι ομάδες αυτές είναι οι Κλίβελαντ Καβαλίερς, Νικς Νέας Υόρκης, Μπόστον Σέλτικς, Ντιτρόιτ Πίστονς και Τορόντο Ράπτορς, πρόσθεσε το ESPN.

Περισσότεροι από 126.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί παγκοσμίως από τον ιό και περισσότεροι από 4.600 πέθαναν, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters βάσει επίσημων ανακοινώσεων. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου 1.280 άτομα έχουν μολυνθεί ενώ υπάρχουν 38 θάνατοι.

«Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή στιγμή. Νομίζω ότι οι διοργανωτές κινήθηκαν σωστά και με σύνεση», είπε ο προπονητής των Μαϊάμι Χιτ, Έρικ Σπέλστρα, ενώ ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς Μαρκ Κούμπαν δήλωσε ότι η κατάσταση ήταν «τρελή». «Αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια», δήλωσε στο ESPN. «Αυτό δεν είναι στη σφαίρα της πραγματικότητας. Αυτό μοιάζει περισσότερο με μια ταινία παρά με την πραγματικότητα».

Τα πλέι οφ του ΝΒΑ είναι προγραμματισμένα να αρχίσουν στις 18 Απριλίου με τους τελικούς να αρχίζουν στις 4 Ιουνίου, αλλά όλα αυτά τα μετατεθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ