Νίκη πεντάδας για Champions League η Μ. Γιουνάιτεντ την Σίτι

Μία σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι κόντρα στη Σίτι με σκορ 2-0 χάρη στα γκολ των Μαρσιάλ και ΜακΤόμινεϊ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να πατήσουν στην 5η θέση που δίνει το “εισιτήριο” για το Champions League.

Από την άλλη η Σίτι, έμεινε 25 βαθμούς πίσω από τη Λίβερπουλ, ενώ η Λέστερ αν επικρατήσει της Άστον Βίλα (9/3, 22:00), μπορεί να μειώσει στους τέσσερις από τους Πολίτες. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Γκουαρδιόλα στο Ολντ Τράφορντ σε επίπεδο πρωταθλήματος, ενώ ήταν η τρίτη νίκη του Σόλσκιερ επί του Ισπανού τεχνικού φέτος.

Ο Νορβηγός προπονητής πετυχαίνει ένα ακόμη σπουδαίο επίτευγμα, αφού είναι η πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2009/2010 που η Γιουνάιτεντ κερδίζει εντός και εκτός έδρας τη Σίτι μέσα σε μία σεζόν.

ΤΟ ΜΑΤΣ
Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο πιέζοντας ψηλά στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, σταδιακά η Σίτι έπαιρνε την κατοχή και στο 10ο λεπτό έχασε και ευκαιρία με τον Στέρλινγκ να σουτάρει και τον Ντε Χέα να αποκρούει. Από το 20′ και μετά, όμως, ο “διακόπτης” του ματς γύρισε και η Γιουνάιτεντ κράτησε την μπάλα στα πόδια της και απείλησε περισσότερο.

Ο Γουίλιαμς ήταν ιδιαίτερα κινητικός και οι Γουίλιαμς, Φρεντ επιδίωκαν συνεχώς να τον βγάζουν απέναντι στον Έντερσον. Το γκολ των Κόκκινων Διαβόλων ήρθε από στημένη φάση. Ο Μπρούνο Φερνάντες σε εκτέλεση φάουλ με υπέροχη κομπίνα, σήκωσε την μπάλα για τον Μαρσιάλ και ο Γάλλος πλάσαρε στην κίνηση γράφοντας το 1-0.

Οι Πολίτες προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά η Γιουνάιτεντ κάλυπτε τους χώρους και απορροφούσε το passing game της Σίτι, όταν χρειαζόταν. Μάλιστα, συνέχιζε να επιδιώκει να πατάει στην αντίπαλη περιοχή πότε με τον Φρεντ και πότε με τον Μπιζάκα.

Στην επανάληψη, η Σίτι ήταν αυτή που μπήκε με όρεξη για την ισοφάριση. Στο 48ο λεπτό βρήκε και τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Αγκουέρο, όμως ο επόπτης είχε σηκώσει το σημαιάκι του για οφσάιντ, κάτι που επιβεβαιώθηκε και μέσω του VAR.

Οι Πολίτες είχαν την κατοχή, κυκλοφορούσαν την μπάλα γύρω από την περιοχή της Γιουνάιτεντ, ενώ δημιουργούσαν αρκετούς κινδύνους. Στο 56′ ο Φόντεν δοκίμασε το πόδι του με τον Ντε Χέα να αποκρούει εντυπωσιακά. Οι Κόκκινοι Διάβολοι προσπαθούσαν να τρέξουν στην κόντρα, ειδικότερα με τον Τζέιμς, ο οποίος γινόταν αρκετά επικίνδυνος, όταν έβρισκε κενούς χώρους.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα προσπάθησε να αλλάξει το παιχνίδι περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Γκάμπριελ Ζεσούς και Μαχρέζ. Όμως η Σίτι εμφάνισε τα ίδια προβλήματα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, αφού δεν μπορούσε να βρει λύση στην τελική της ενέργεια.

Στο 90+7′ στις καθυστερήσεις του αγώνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Ο Έντερσον έκανε λάθος, έδωσε την μπάλα στον ΜακΤόμινεϊ, ο οποίος σχεδόν από τη σέντρα έγραψε το 2-0.

Πηγή: sport24.gr