ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2 σε ένα «τρελό» ματς: Όλα θα κριθούν στο Φάληρο

Ο Ολυμπιακός αν και στο 8’ είχε το ματς στο 0-2 τελικά έχασε 3-2 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Δοκάρι οι Πειραιώτες, αποβολή οι Θεσσαλονικείς σε ένα «τρελό» ματς.

Μετά από ένα τρελό παιχνίδι στην Τούμπα ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-2 από τον ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Πειραιώτες παρά τα προβλήματα τους και την κούραση τους βρέθηκαν να προηγούνται στο 8’ 0-2, αλλά στο 12’ το ματς έγινε 2-2. Δέχτηκαν το τρίτο γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, ενώ είχαν δοκάρι και έδειχναν πως είχαν στα χέρια τους το ματς. Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γιαννούλη στο 85’ και κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό. Για τον Ολυμπιακό αυτή ήταν η πρώτη του φετινή ήττα εντός των συνόρων, όμως, το 3-2 δεν είναι σκορ που του απαγορεύει να ελπίζει σε ανατροπή και πρόκριση στη ρεβάνς.

Ενδεκάδα με Τζολάκη και Χασάν
Παρά τα συνεχόμενα παιχνίδια ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να παίξει με αρκετούς βασικούς και στο παιχνίδι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε στην άμυνα τους Ομάρ, Σεμέδο, Σισέ, Τσιμίκα και στα χαφ την… κλασσική του τριάδα, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Γκιγιέρμε έχοντας στα άκρα τους Βαλμπουενά, Μασούρα και στην κορυφή τον Χασάν. Φυσικά το αξιοσημείωτο της ενδεκάδας του Ολυμπιακού ήταν η συμμετοχή του Τζολάκη αντί του τραυματία Σα. Ο Αμπέλ Φερέιρα από την άλλη έπαιξε στην άμυνα με Μάτος, Ίνγκασον, Μιχάι και Γιαννούλη. Μίσιτς και Μαουρίσιο αγωνίστηκαν στα χαφ. Στο ένα άκρο της επίθεσης έπαιξε ο Πέλκας και στο άλλο ο Ελ Καντουρί. Ο Μπίσεσβαρ κινούνταν πίσω από τον Άκπομ.

Ονειρικό ξεκίνημα
Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν… τρελό με τον Ολυμπιακό να επιτίθεται από αριστερά με Βαλμπουενά και Τσιμίκα. Στο 3’ ο Γάλλος έκανε τη σέντρα, ο Χασάν πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Πασχαλάκης δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και ο Αιγύπτιος με δεύτερη προσπάθεια έκανε το 0-1. Στο 8’ ο Ολυμπιακός έβγαλε φάση καρμπόν με τον Τσιμίκα να σεντράρει και τον Γκιγιέρμε με αυτοθυσία να προσπαθεί να πάρει την κεφαλιά, αλλά ο Ελ Καντουρί να βάζει το πόδι του και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα με τον κόσμο να έχει ξεκινήσει τις αποδοκιμασίες.

Τρομερή αντίδραση από τον ΠΑΟΚ
Κι όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης έβγαλε αντίδραση και στο 10’ ο Γιαννούλης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Σισέ προσπάθησε να απομακρύνει, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα και κατέληξε στον Πέλκα, ο οποίος από κοντά δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-2. Το 2-2 έγινε στο 12’ όταν ο Μπίσεσβαρ έκανε το γέμισμα από δεξιά, οι αμυντικοί απομάκρυναν σε ένα σημείο που ο Μίσιτς έπιασε το απευθείας σουτ και ο Τζολάκης δεν μπόρεσε να κάνει κάτι για να αποτρέψει την ισοφάριση.

Μετά τα τέσσερα γκολ, πολύ ξύλο
Τα πρώτα δώδεκα λεπτά ήταν χορταστικά, αφού είχαν τέσσερα γκολ, αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική. Ο ΠΑΟΚ πήρε ψυχολογία από το 2-2 και βγήκε ψηλά για να πιέσει προκειμένου να δυσκολέψει την πρώτη πάσα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης όμως από ένα σημείο και μετά πήγε το ματς στη δύναμη με τα σκληρά μαρκαρίσματα να κυριαρχούν. Ο ΠΑΟΚ το πήγε στη δύναμη και στον Ολυμπιακό μετέφερε τον εκνευρισμό. Η ένταση κυριάρχησε και το παιχνίδι άρχισε να χαλάει και να μην παίζεται ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες με Καμαρά και Σισέ για να σημειώσει και τρίτο γκολ και ήταν η ομάδα που έδειχνε πως μπορούσε να κάνει κάτι καλό. Το 2-2 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Ο Βαλμπουενά έφτιαχνε, ο Σισέ έχανε
Στο πρώτο μέρος το ματς από ένα σημείο και μετά έγινε… ροντέο, αλλά στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στο γήπεδο. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν ότι είναι καλύτεροι και είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους. Από τα στημένα οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να κάνουν τη ζημιά στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Σισέ ήταν άστοχος. Στο 49’ ο Βαλμπουενά του έδωσε έτοιμο γκολ, αλλά ο Σενεγαλέζος αστόχησε όπως στο φινάλε του πρώτου μέρους. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και στο 53’ ο Σισέ είχε προβολή στο δοκάρι του Πασχαλάκη πάλι από στατική φάση του Βαλμπουενά. Ο Ματιέ έβρισκε σε κάθε φάση τον Σενεγαλέζο, αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν εύστοχος.

Από το… πουθενά 3-2
Παρόλα αυτά το παιχνίδι έδειχνε να είναι στα μέτρα του Ολυμπιακού και να το πηγαίνει όπως εκείνος ήθελε. Οι Θεσσαλονικείς επιχείρησαν δειλά-δειλά από το 64’ να βγουν στην επίθεση και κόντρα στη ροή του αγώνα στο 67’ κέρδιζαν πέναλτι σε χέρι του Σεμέδο, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Πέλκας στο 69’. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ επιστράτευσε και πάλι τα σκληρά μαρκαρίσματα έχοντας βάλει στο σημάδι τον Βαλμπουενά. Κάθε φορά που ο Γάλλος έπαιρνε τη μπάλα στα πόδια του δεχόταν και μία κλωτσιά. Προσπαθούσαν οι γηπεδούχοι με κάθε τρόπο να τον εμποδίσουν, να μη δημιουργήσει και να μην κάνει σέντρες. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να είναι πολύ ευχαριστημένος με το 3-2, όμως, προσπαθούσε με αντιαθλητικό τρόπο να σταματήσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος έδειχνε διάθεση να ψάξει την ισοφάριση. Στο 85’ οι Θεσσαλονικείς έμειναν με δέκα παίκτες, αφού Γιαννούλης έκανε σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Ραντζέλοβιτς, ο οποίος έφευγε μόνος απέναντι από τον Πασχαλάκη. Με νύχια και με δόντια ο ΠΑΟΚ κράτησε το υπέρ του 3-2, το οποίο ήρθε ανέλπιστα και σε ένα σημείο που δεχόταν πίεση από τον Ολυμπιακό.

Μικρογραφία
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Εστράδα (Ισπανία)

Σκόρερ: 3’ Χασάν, 8’ Ελ Καντουρί (αυτ.), 10’ Πέλκας, 12’ Μίσιτς, 69’ (πεν.) Πέλκας

Κίτρινες: 13’ Ελ Καντουρί, 28’ Μίσιτς, 30’ Σεμέδο, 33’ Ελαμπντελαουί, 43’ Μάτος, 62’ Πέλκας, 71’ Καμαρά, 80’ Μιχάι

Κόκκινη: 85’ Γιαννούλης

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Ίνγκασον, Μιχάι, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Πέλκας (81’ Ροντρίγκο), Ελ Καντουρί (79’ Λημνιός), Μπίσεσβαρ (89’ Εσίτι), Ακπόμ.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ελαμπντελαουί (71’ Γκασπάρ), Σεμέδο, Σισέ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (86’ Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά, Μασούρας (77’ Ραντζέλοβιτς), Χασάν.

Πηγή: fosonline.gr