Σήμερα η ανακοίνωση και τρίτης δέσμης μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού

Την τρίτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού, θα ανακοινώσουν σήμερα στις 10.30, από κοινού οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι το δώρο του Πάσχα θα δοθεί κανονικά, ενώ θα δοθεί επιπλέον δώρο στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και στους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας, που δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατήσουν όλους μας υγιείς. Επίσης, δήλωσε ότι το επίδομα των 800 ευρώ επεκτείνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζομένους επιχειρήσεων που δεν έκλεισαν αλλά μειώθηκε ο τζίρος τους.

Το συνολικό ποσό για την οικονομία ανέρχεται στα 10 δισ. ευρώ.

Τα μέτρα θα ανακοινώσουν από κοινού οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς τη δυνατότητα προσέλευσης δημοσιογράφων, λόγω των μέτρων ανάσχεσης της διάδοσης του κορoνοϊού.

Την ίδια ώρα οι τράπεζες προχωρούν σε τρίμηνη αναστολή των δόσεων δανείων σε όλους τους δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ, δηλαδή μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων.

Πηγή: ΕΡΤ