“Σφαγή” τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ: Ο συριακός στρατός εξόντωσε πάνω από 6000 τρομοκράτες

Τα συριακά στρατεύματα κατάφεραν μια συντριπτική ήττα σε ομάδες τζιχαντιστών ανταρτών τρομοκρατών, στις μάχες που μαίνονται έξω από την πόλη Σαρακέμπ στην επαρχία Ιντλίμπ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο το συριακό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Ekhbariya, το οποίο επικαλέσθηκε μαρτυρίες από πηγή που πρόσκειται στην διοίκηση των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα κυβερνητικά στρατεύματα, αποκρούοντας αντεπιθέσεις των ανταρτών και επιθετικές επιχειρήσεις, εξόντωσαν 6.100 μαχητές της οργάνωσης «Τζεμπχάτ αλ Νούσρα» και άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων. Σύμφωνα με το συριακό τηλεοπτικό δίκτυο τουλάχιστον 2.500 τραυματίσθηκαν, ενώ καταστράφηκαν 615 τεθωρακισμένα οχήματα και στρατιωτικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Στο μεταξύ, νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο ανταποκριτή του, μετέδωσε ότι Σύροι αντάρτες επανέλαβαν τον βομβαρδισμό της στρατηγικής πόλης Σαρακέμπ στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας και τον αυτοκινητόδρομο M5 που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι.

Δυνάμεις των ανταρτών επιχείρησαν να εισέλθουν στη Σαρακέμπ στη διάρκεια της νύχτας, αλλά απωθήθηκαν, σύμφωνα με το RIA, καθώς συριακές κυβερνητικές δυνάμεις επιχειρούν να καταστρέψουν τα σημεία πυρός των ανταρτών.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μεταδίδει από την Άγκυρα ότι ένας Τούρκος στρατιωτικός σκοτώθηκε στην επαρχία Ιντλίμπ, επικαλούμενο ανακοίνωση της διοίκησης της παραμεθόριας επαρχίας Γκαζιαντέπ.

«Ένας δικός μας στρατιωτικός σκοτώθηκε στην ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ κατά την διάρκεια επιχείρησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Πρόκειται για την επιχείρηση του τουρκικού στρατού «Εαρινή ασπίδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ