Σ. Αραβία: Συνελήφθησαν μέλη της βασιλικής οικογένειας με την κατηγορία της προδοσίας

Οι σαουδαραβικές αρχές συνέλαβαν τρία μέλη της βασιλικής οικογένειας, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, σε μια εξέλιξη που απεικονίζει την ενίσχυση του ελέγχου εξουσίας από τον πανίσχυρο πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Ο πρίγκιπας Αχμεντ μπιν Αμπντελαζίζ αλ Σαούντ, ο μικρότερος αδελφός του βασιλιά Σαλμάν, και ο ανιψιός του μονάρχη, ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Ναγιέφ συνελήφθησαν στα σπίτια τους κατόπιν κατηγοριών για προδοσία, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές. Οι New York Times επίσης προσέθεσαν πως ο μικρότερος αδελφός του πρίγκιπα Ναγιέφ συνελήφθη επίσης.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν αντέδρασαν άμεσα στα δημοσιεύματα.

Οι συλλήψεις αυτές πρόκειται για τα πιο πρόσφατα μέτρα του πρίγκιπα διαδόχου, ο οποίος ενισχύει την αγκίστρωσή του στην εξουσία με τη φυλάκιση θρησκευτικών ηγετών, ηγετικών στελεχών παραστρατιωτικών οργανώσεων, καθώς και πριγκίπων και σημαντικών επιχειρηματιών.

Γιος του βασιλιά Σαλμάν, ο πρίγκιπας διάδοχος και ντε φάκτο ηγέτης του σουνιτικού βασιλείου κινείται για να εδραιώσει την εξουσία του από την εκδίωξη του ξαδέρφου του Μοχάμεντ μπιν Νάγιεφ, σε ένα πραξικόπημα του παλατιού το 2017. Τότε συνέλαβε πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας σε μια εκστρατεία κατά της διαφθοράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ