Δωρεάν προβολές ταινιών στο διαδίκτυο από το Φεστιβάλ Ολυμπίας

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, απαντά στις προκλήσεις των ημερών, παρουσιάζoντας το OIFF Online Cinema. Πρόκειται για μία διαδικτυακή ανοιχτή κινηματογραφική αίθουσα ελεύθερης πρόσβασης, όπου μικροί και μεγάλοι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν ποιοτικές ταινίες για παιδιά και νέους.

Στόχος της πρωτοβουλίας, είναι να βελτιωθεί η ποιότητα του προσφερόμενου διαδικτυακού περιεχομένου, με ισχυρές ενέσεις κινηματογράφου για παιδιά και νέους, ενός είδους που εισήγαγε στην Ελλάδα το Φεστιβάλ Ολυμπίας και το υπηρετεί πάνω από δύο δεκαετίες.

Οι ημέρες των περιοριστικών μέτρων κατά του COVID-19 βρίσκουν όλα τα παιδιά υποχρεωτικά στα σπίτια τους, να δέχονται τον βομβαρδισμό των εικόνων της τηλεόρασης, των διαδικτυακών πλατφορμών, των μέσων κοινωνικών δικτύωσης και του διαδικτύου γενικότερα. Απέναντι σε αυτή τη συνθήκη που, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, γίνεται αδιέξοδη, ο ποιοτικός κινηματογράφος και η κινηματογραφική εκπαίδευση μπορούν να δώσουν διεξόδους.

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας, σε μια ελάχιστη συνεισφορά, συνεργάζεται με την παιδική και νεανική ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου και μια σειρά παραγωγών και καλλιτεχνών του κινηματογράφου, διαμορφώνοντας ένα ποιοτικό πρόγραμμα που μεταδίδεται δύο φορές τη μέρα από τη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook με ανοιχτή πρόσβαση στην Ελλάδα και την Κύπρο (και για τις ελληνικές ταινίες, με ανοιχτή πρόσβαση σε όλο τον κόσμο).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις προβολές κάθε πρωί στις 11 π.μ. και κάθε απόγευμα στις 6 μ.μ. συντονιζόμενοι στο www.facebook.com/olympiafestival/. Η μετάδοση ξεκινάει αυτόματα, αρκεί να έχετε μπει στη σελίδα από λίγο νωρίτερα. Θα βοηθήσει να κάνετε like και follow στη σελίδα, όπως και να δηλώσετε ότι θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις. Στην κορυφή της σελίδας θα βρείτε πάντα καρφιτσωμένη την δημοσίευση για την επόμενη προβολή. Οι ταινίες δεν προβάλλονται ξανά ή σε άλλο χρόνο, ούτε μπορείτε να τις ξαναδείτε την αρχή. Δεν πρόκειται για Video On Demand. Σκεφτείτε το όπως όταν πηγαίνετε σινεμά: οι προβολές αρχίζουν συγκεκριμένη ώρα.

Το OIFF Online Cinema θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος των περιοριστικών μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ