Θερίζει την Τουρκία ο κορωνοϊός: Πάνω από 1000 οι νεκροί – Νέα μέτρα από Ερντογάν

Οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό στην Τουρκία ξεπέρασαν χθες τους χίλιους, καθώς ανακοινώθηκε ο θάνατος άλλων 98 ανθρώπων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά είπε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 είναι 47.029. Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν έφτασε τους 1.006, ωστόσο την ίδια στιγμή 2.423 ασθενείς ανέρρωσαν.

Σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότερα από 307.000 διαγνωστικές εξετάσεις στην Τουρκία, όπου το ποσοστό της θνητότητας φτάνει το 2,15%.

Στην Τουρκία παρατηρείται εδώ και αρκετές ημέρες μια επιτάχυνση της επιδημίας, καθώς από τις 4 Απριλίου ανακοινώνονται καθημερινά περισσότερα από 3.000 νέα κρούσματα. Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πολλαπλασίασε τα μέτρα: τα σχολεία, τα καφενεία και οι πολιτιστικοί χώροι έκλεισαν, οι πτήσεις διακόπηκαν και επιβλήθηκε περιορισμός στις μετακινήσεις.

Απαγόρευση κυκλοφορίας δύο ημερών σε όλες τις μεγάλες πόλεις από τα μεσάνυχτα

Η τουρκική κυβέρνηση επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας διάρκειας δύο ημερών σε 31 επαρχίες, ανάμεσά τους η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα και άλλες μεγάλες πόλεις, σε μια ενίσχυση των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως υπογραμμίζεται, οι απαγορεύσεις θα τεθούν σε ισχύ από σήμερα τα μεσάνυχτα και θα λήξουν τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ