Λάρισα: Χειροκροτήματα αλλά και ένταση σε Τσιόδρα και Χαρδαλιά στον οικισμό των Τσιγγάνων

Θερμή υποδοχή στον Σωτήρη Τσιόδρα επιφύλασσαν οι Τσιγγάνοι του οικισμού στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας τον οποίο επισκέφτηκε ο λοιμωξιολόγος μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Να κατευνάσει τα πνεύματα και παράλληλα να ενημερώσει τους κατοίκους του οικισμού των Τσιγγάνων, προσπάθησε σήμερα το μεσημέρι το κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τους κ.κ. Ν. Χαρδαλιά και Σωτ. Τσιόδρα στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα.

“Ήρθε ο Τσιόδρας” ακούστηκε αρχικά με τους συγκεντρωμένους τσιγγάνους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα και να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του.

Απευθυνόμενος στους τσιγγάνους ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε: Είμαστε όλοι αδέλφια, μαζί σε αυτό, αδέλφια είμαστε αλλά πρέπει να τηρείται τα μέτρα και να μένετε σπίτι 14 ημέρες μέχρι να το ξεπεράσετε. Είχαμε κάτι κρούσματα, βοηθήστε τον κόσμο για να μην έχουμε νεκρούς.

Τον λόγο πηρε στη συνέχεια και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Να παλέψουμε αυτόν τον εφιάλτη είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας “για να προστατεύσουμε τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας και τους ευπαθείς”. Όπως τόνισε: “Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι υπομονή και επιμονή και θα φροντίσουμε να μην λείψει κάτι απο τα σπίτια της. Κανένας εκτός καραντίνας, όλοι στα σπίτια σας”.

Δεν έλλειψαν όμως και οι εντάσεις, καθώς κάποιοι τσιγγάνοι δεν είδαν με καλό μάτι την απομόνωση των 14 ημερών και πήραν από πίσω τον Σωτήρη Τσιόδρα.