Λαμία: Ένας 54χρονος το πρώτο κρούσμα – Η απίστευτη περιπέτεια του στην Ρωσία

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην πόλη της Λαμίας είναι γεγονός! Ανήμερα του Πάσχα ένας 54χρονος Λαμιώτης αυτοκινητιστής διαγνώστηκε με την covid-19.

Σύμφωνα με το Lamianow.gr ο επαγγελματίας οδηγός γύρισε την Μεγάλη Τετάρτη από την Ρωσία και την Πολωνία όπου και βρισκόταν για δρομολόγιο και βρέθηκε στο Νοσοκομείο της πόλης προκειμένου να εξεταστεί για άλλο σύμπτωμα μιας και δεν αισθανόταν καλά όπως αναφέρουν οι ως τώρα πληροφορίες.

Να σημειώσουμε πως ο Λαμιώτης οδηγός νταλίκας είχε έναν συνεπιβάτη από την Κατερίνη και έχει ειδοποιηθεί και η περιοχή της Πιερίας. Ο 54χρονος άνδρας όπως αναφέρουν πηγές στο Lamianow.gr είναι σε μέτρια προς βαριά κατάσταση -βάσει των πρώτων πληροφοριών- και είναι σε ειδικό δωμάτιο στη νέα πτέρυγα του ΓΝ Λαμίας.

Αυτή την στιγμή εξετάζεται αν θα παραμείνει σε ΜΕΘ στην Λαμία η θα διακομιστεί για νοσηλεία στην Λάρισα – θα δοθούν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Επίσης να σημειωθεί πως ιχνηλατούνται τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή ενώ σχετική ιχνηλάτιση γίνεται και στην περιοχή της Κατερίνης μετά τις ανάλογες οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Βάσει της ανταπόκρισης ο 54χρονος έχει έρθει σε επαφή με το οικογενειακό του περιβάλλον μιας και ακολούθησε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για αυτοπεριορισμό με το που γύρισε από το εξωτερικό. Η γυναίκα και ο γιος του που εργάζονται σε διαφορετικές επιχειρήσεις έχουν παύσει να εργάζονται εδώ και καιρό οπότε δεν υπάρχει ανησυχία.

Φυσικά θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ιχνηλατήσεις που απαιτούνται για να αποκλειστεί το οποιοδήποτε ενδεχόμενο διασποράς.

Η περιπέτεια του 54χρονου και η πρώτη εικόνα για την υγεία του!

Μια μεγάλη περιπέτεια προκειμένου να επιστρέψει στην Λαμία βίωσε ο 54χρονος Λαμιώτης που διεγνώσθη με κορωνοϊό ανήμερα του Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής επέστρεψε στην χώρα μας την Μεγάλη Τετάρτη, αλλά στην πόλη την Μεγάλη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος φέρεται να έχει αναφέρει στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών του, έπεσε θύμα κλοπής ενώ βρισκόταν στο ταξίδι. Όπως τόνισε του έκλεψαν το φορτηγό ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Ρωσία και την Αγία Πετρούπολη. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μπλέξει με γραφειοκρατικά ζητήματα αναφορικά με τα έγγραφα του στην Πρεσβεία.

Όταν κατάφερε να εξασφαλίσει το “ΟΚ” για την επιστροφή του στην χώρα μας, γύρισε με έναν συνάδελφο του από την περιοχή της Κατερίνης, με το φορτηγό του δεύτερου (οποίος επίσης θα εξεταστεί μιας και έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ).

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο 54χρονος επέστρεψε στην Λαμία με την γυναίκα του από την Κατερίνη. Η σύζυγος του έσπευσε στην Πιερία με ιδιωτικό Ι.Χ, για να τον μεταφέρει στην Λαμία. Μάλιστα παρέμεινε σε καραντίνα ως το Μεγάλο Σάββατο εως ότου βρεθεί στο Νοσοκομείο Λαμίας για να εξεταστεί.