Σε καραντίνα στο Ζεφύρι η 25χρονη αθίγγανη με κορωνοϊό: Τι λέει η ίδια στην κάμερα (Βίντεο)

Μια 25χρονη αθίγγανη γυναίκα από τη Λαμία είχε πάει το τεσσάρων ετών κοριτσάκι της στο Παίδων “Αγία Σοφία” για αιμοκάθαρση. Εκεί, η μητέρα διεγνώσθη θετική στον ιό, όχι όμως το κορίτσι. Η νεαρή γυναίκα φιλοξενείται στην Αθήνα από μια 5μελή οικογένεια στο Ζεφύρι κι άμεσα σήμανε συναγερμός στον ΕΟΔΥ.

Η οικογένεια, που διαμένει σε διαμέρισμα στις εργατικές κατοικίες τέθηκε σε καθεστώς καραντίνας για 14 μέρες. Στην γειτονιά επικρατεί αναταραχή και φόβος καθώς στις εργατικές πολυκατοικίες υπάρχουν 25 διαμερίσματα.

Η μητέρα με το κοριτσάκι της το οποίο πάσχει από μεσογειακή αναιμία, φιλοξενείται στις εργατικές πολυκατοικίες στο Ζεφύρι από οικογένεια Αθιγγάνων. Το οικείο ΑΤ ελέγχει την καραντίνα της οικογένειας ανά τακτά χρονικά διαστήματα και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου έχουν αναλάβει την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφής. Εξάλλου, ο δήμος Φυλής προχώρησε σε απολύμανση της πολυκατοικίας, της γειτονιάς, αλλά και σχεδόν ολόκληρου του οικοδομικού τετραγώνου.

Στο μεταξύ, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον άνδρα, τον αδερφό του άνδρα της αλλά και ένα ακόμη πρόσωπο με το οποίο ήρθε σε επαφή η νεαρή κοπέλα ήταν αρνητικοί σε κορωνοϊό.

Πηγή: lamianow.gr