ΣΥΡΙΖΑ: Μέτωπο δυνάμεων για προστασία της πρώτης κατοικίας

«Η άρση προστασίας της α’ κατοικίας συνιστά κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα. Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, έμποροι, μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, που πλήττονται από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια καταιγίδα εξώσεων και πλειστηριασμών», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης, Γιώργος Τσίπρας.

Ασκούν κριτική στην κυβέρνηση πως «παριστάνει ότι διαπραγματεύεται με τους θεσμούς ενόψει της 1ης Μαΐου», ενώ «η πραγματικότητα είναι ότι αρνείται να παρατείνει την προστασία της α’ κατοικίας και να απαγορεύσει τους πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του 2020, ότι βιάζεται να ανοίξει τα δικαστήρια με προφανή σκοπό, ότι ετοιμάζει ένα νέο πτωχευτικό δίκαιο υπό τις οδηγίες των τραπεζών».

Οι κ.κ. Παππάς και Τσίπρας τονίζουν ότι η πρόταση της Ένωσης Δικαίου Προστασίας Καταναλωτή για την προστασία της α’ κατοικίας, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας, «είναι μια σοβαρή πρόταση, σε θετική κατεύθυνση». Καλούν δε τα κόμματα, την οργανωμένη επιχειρηματικότητα, τις καταναλωτικές ενώσεις και τους φορείς δανειοληπτών «να συμβάλλουν στο διάλογο που ανοίγει η πρόταση αυτή».

«Η υγειονομική και η επερχόμενη οικονομική κρίση δεν πρέπει να μετατραπούν σε ευκαιρία για τους λίγους και καταστροφή για τους πολλούς», σημειώνουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ