Υφ. Υγείας: Σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων ανάλογα με τα αποτελέσματα ελέγχων

«Η χώρα μας πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής, να παραμείνουμε συνεπείς να τηρούμε τα μέτρα για να προχωρήσουμε σταδιακά στην άρση τους», τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στην ΕΡΤ την Κυριακή του Πάσχα, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Επίσης δήλωσε ότι σταδιακά θα ελεγχθούν οι κρίσιμες ομάδες, δηλαδή οι ευπαθείς ομάδες και όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ώστε ανάλογα με το επίπεδο ανοσίας του πληθυσμού να ξεδιπλωθεί η στρατηγική σταδιακής επαναφοράς στην κανονικότητα.

Επέμεινε στο σταδιακό χαρακτήρα απόσυρσης των μέτρων και τόνισε ότι δράσαμε εγκαίρως και συνεχίζουμε και έχουμε επάρκεια υλικών για να εξασφαλίσουμε τα μέσα σε όσους εργάζονται στην πρώτη γραμμή. Παράλληλα ανέφερε ότι στόχος είναι να μην υπάρξει κάποια υποτροπή και να υπάρξει προετοιμασία για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος.

Προανήγγειλε την αύξηση των κλινών των ΜΕΘ, ενώ αναφέρθηκε στις εγκρίσεις για νέες προσλήψεις προσωπικού, κυρίως νοσηλευτικού και άλλων ειδικοτήτων.

Αποκτήσαμε την εμπειρία και έχουμε τα εργαλεία για να μεταρρυθμίσουμε το ΕΣΥ και να γίνει πιο αποτελεσματικό για τους πολίτες, ανέφερε χαρακτηριστικά και δήλωσε αισιόδοξος για την παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται με στόχο την ανακάλυψη σχετικού εμβολίου.

Στη χώρα μας σε 112 αυξήθηκαν τα θύματα από τον κορονοϊό, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- άλλοι δύο ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε 2.235 ανέρχονται τα κρούσματα, 67 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 39 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Πηγή: ΕΡΤ