Βέρντερ Βρέμης – Λεβερκούζεν 1-4: Πάρτι για τις “ασπιρίνες” που πάνε για σεντόνι

H Λεβερκούζεν διέλυσε με 4-1 εκτός έδρας τη Βέρντερ και πλησίασε το σεντόνι, ενώ η ομάδα της Βρέμης βρέθηκε ακόμα πιο κοντά στον γκρεμό.

Σα να μην πέρασε μια μέρα! Η Βέρντερ κάκιστη εντός και με άμυνα για… κλάματα! Ετσι, η Λεβερκούζεν με κεκτημένη ταχύτητα, διέλυσε τους γηπεδούχους με 4-1 και βρέθηκε στο -1 από την τετράδα. Οσο για την ομάδα της Βρέμης, η 7η διαδοχική εντός έδρας ήττα την κράτησε στο -5 από τα πλέι άουτ!

Απίθανο πεντάλεπτο…
Η διακοπή βρήκε τη Βέρντερ στη χειρότερη κατάσταση, χωρίς νίκη στα έξι τελευταία και τη Λεβερκούζεν να είναι αήττητη σε δέκα διαδοχικά. Ματς επιβίωσης και για τις δυο, με την ομάδα της Βρέμης να καίγεται για τη σωτηρία και τις «ασπιρίνες» για την έξοδο στο Champions League.

Το πρώτο 20λεπτο όπως και τα… προηγούμενα της Bundesliga, χωρίς ρυθμό, με τις ομάδες να μην είναι σε θέση να δημιουργήσουν. Κάποιες ατομικές ενέργειες του Ντεμιρμπάι και του Ντιαμπί δεν είχαν αποτέλεσμα. Ωστόσο, το… κάκιστο σερί των γηπεδούχων συνεχίστηκε. Η Βέρντερ είναι η μόνη ομάδα που έχει δεχθεί γκολ σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της και στο 28ο λεπτό συνέβη ξανά. Αψογη ενέργεια του Ντιαμπί και ο Χάβερτς με ιδανική κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Ο,τι δεν είχε συμβεί σε 27 λεπτά, συνέβη σε ένα πεντάλεπτο. Στο 30΄ η Βέρντερ από το πουθενά έφερε το ματς στα ίσα. Ο Ο Γκεμπρε-Σελασιέ με όμορφη εκτέλεση με το “τακουνάκι” από κόρνερ πέτυχε το 1-1 κι έδωσε ελπίδες στην ομάδα του. Ωστόσο, στο 33′ οι γηπεδούχοι «πλήρωσαν» την τραγική αμυντική τους αντίδραση. Από εκτέλεση φάουλ, ο Χάβερτς πέτυχε το δεύτερο του τέρμα στο ματς. Μάλιστα, ο 20χρονος έχει συμμετοχή σε επτά γκολ (4 τέρματα, 3 ασίστ) στα πέντε τελευταία, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς φέτος στη Bundesliga. Η Βέρντερ προσπάθησε να απαντήσει και στο 39′ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπιτενκούρτ βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά έκανε κάκιστο πλασέ!

Μόνο η Λεβερκούζεν στο ματς…
Παράσταση για ένα ρόλο και το β’ μέρος, με τη Λεβερκούζεν να έχει τον απόλυτο έλεγχο, την ουσία και να παίρνει αυτό που θέλει. Οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν τον ρυθμό και όποτε έβρισκαν κενά απειλούσαν. Στο 61′ ο 17χρονος Βιρτζ… έσωσε την ομάδα του και στην εξέλιξη της φάσης την είδε να «καθαρίζει» το παιχνίδι. Ο Ντιαμπί έκανε την πολύ ωραία σέντρα και χάρη στη 2η ασίστ του ο Βάιζερ με κεφαλιά πέτυχε το 3-1! Η Βέρντερ απάντησε με τον Έγκεσταϊν στο 64′ δεν μπόρεσε να μπει ξανά στο «κόλπο» και κάπου εκεί γράφτηκαν οι τίτλοι τέλους. Η Λεβερκούζεν έψαξε το τέταρτο γκολ και είχε δυο καλές φάσεις στο 64′ και στο 66′ με τους Μπελαράμπι και Μπέιλι αντίστοιχα. Στο 78΄ τα κατάφερε, όταν από εντυπωσιακή ασίστ του Μπελαράμπι, ο Ντεμιρμπάι με «σκάψιμο» της μπάλας πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τις «ασπιρίνες».

Βέρντερ Βρέμης: Πάβλενκα, Μοϊσάντερ, Γκεμπρέ Σελασιέ, Βογκτ (85′ Οσάκο), Βελίκοβιτς, Φριντλ, Μπάργκφρεντε (Εγκεστεν), Μπίτενκουρτ (71′ Σάρτζεντ), Ράσιτσα (85΄Μπάρτελς), Μ. Εγκεστεν, Σέλκε (Βόλτμεντε)

Λεβερκούζεν: Χράντετσκι, Μπέντερ, Βάιζερ, Σίνκγκράβεν, Ταπσόμπα, Αρανγκίς (85′ Παουλίνιο), Ντεμιρμπάι, Αμίρι (71′ Μπαουμγκάρτλινγκερ), Χάβερτζ (85΄Αλάριο), Βιρτζ (61′ Μπελαράμπι), Ντιαμπί (62′ Μπέιλι).

Πηγή: gazzetta.gr