Γ.Βαρουφάκης στο BLUE SKY: Όμορφα λόγια χωρίς ουσία τα μέτρα Μητσοτάκη

Όμορφα λόγια χωρίς ουσία χαρακτήρισε ο Γιάνης Βαρουφάκης το πακέτο μέτρων μου ανακοίνωσε η Κυβέρνηση μιλώντας στο BLUE SKY και την εκπομπή Παρεμβάσεις.
Ο κ. Μητσοτάκης υπονόμευσε ακόμη και την αξιοπιστία του διαγγέλματός του τόνισε ο Γρσμματέας του Μέρα 25 και υποστηρίξει ότι το Κυβερνητικό Πακέτο των 24 δις περιλαμβάνει και ποσά από το Σχέδιο Μερκελ – Μακρόν το οποίο ακόμη δεν υπάρχει.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι είναι αδιανόητο να ζητείται προκαταβολή φόρου από τις επιχειρήσεις και μάλιστα μετά από μια τέτοια κρίση. Έπρεπε ήδη να έχει καταργηθεί και μάλιστα να υπάρξει και κούρεμα των χρεών τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Ανέφερε επίσης ότι το πρόγραμμα στήριξης εργασίας SURE ακούγεται μεν καταπληκτικό αλλά στην ουσία είναι δανεισμός της χώρας.

Ακόμη ο κ Βαρουφάκης επέρριψε την ευθύνη στον κ. Μητσοτακη γιατί δεν έβαλε βέτο ώστε να προχωρήσει το ευρωομόλογο ενώ χαρακτήρισε το Σχέδιο Μερκελ-Μακρόν ως ένα ενισχυμένο ΕΣΠΑ για μετά το 21. Μάλιστα υποστήριξε ότι από το Ταμείο αυτό που θα ιδρυθεί θα βοηθηθούν οι μεγάλοι Ευρωπαϊκοί όμιλοι οπως πχ. η Φραπορτ και όχι οι Έλληνικες Επιχειρησεις.

Τέλος επέμεινε στην ορθότητα της κίνησης του να δώσει στη δημοσιότητα τις συνομιλίες στο Γιούρογκρουπ που είχε ηχογραφήσει και τόνισε ότι θα μετατρέψει σε κατηγορούμενους τους Ευρωπαίους δανειστές.