“Θερμό” επεισόδιο στην Έβρο: Πυρά κατά της ΕΛΑΣ και του Στρατού από τους Τούρκους

Συναγερμός σήμανε περίπου στις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης 30 Απριλίου στον Έβρο, όταν περίπολος Ελλήνων αστυνομικών και στρατιωτικών κατέγραψαν πυροβολισμούς προερχόμενους από βάρκες που βρίσκονταν μέσα στο ποτάμι στις οποίες επέβαιναν Τούρκοι. Επί του παρόντος δεν έχει διευκρινιστεί αν οι Τούρκοι που πυροβολούσαν ήταν στρατιωτικοί, μέλη της στρατοχωροφυλακής ή άντρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το protothema.gr, οι Τούρκοι έριξαν από πενήντα σφαίρες σε κάθε ένα από τα δύο επεισόδια.

Εποχούμενα περίπολα από την ελληνική πλευρά στην περιοχή του Τυχερού στον Έβρο αντελήφθησαν τους πυροβολισμούς και ετέθησαν σε κατάσταση επιφυλακής.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, γύρω στα μεσάνυχτα της Πέμπτης, το επεισόδιο επαναλήφθηκε. Και τη δεύτερη φορά οι πυροβολισμοί ήρθαν από Τούρκους που επέβαιναν σε βάρκες που έπλεαν στον ποταμό Έβρο, στην περιοχή του Τυχερού.

Πηγές από την ελληνική πλευρά επιβεβαίωσαν στο protothema.gr το διπλό επεισόδιο που σημειώθηκε στον Έβρο το βράδυ της Πέμπτης. Εις ό,τι αφορά τη στόχευση των Τούρκων οι συγκεκριμένοι παράγοντες ανέφεραν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς σχεδίαζαν οι γείτονες που πυροβολούσαν και πρόσθεσαν ότι μέσα στη νύχτα δεν μπορούσαν να γνωρίζουν προς τα πού πυροβολούσαν οι Τούρκοι ούτε και αν επρόκειτο για πραγματικά πυρά. Η κατάσταση παρακολουθείται με προσοχή, σημείωναν οι ίδιες πηγές.