Οι ελληνικές αρχές απέτρεψαν την είσοδο λέμβου με μετανάστες στα ανοιχτά της Λέσβου

Οι ελληνικές αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι απέτρεψαν απόπειρα της τουρκικής ακτοφυλακής να συνοδεύσει λέμβο με λαθρομετανάστες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, στα ανατολικά της Λέσβου, αναφέρεται σε ανταπόκριση του πρακτορείου AP που φιλοξενείται και στην ηλεκτρονική σελίδα των NYT.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού, η λέμβος εντοπίστηκε στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, νωρίς την Τετάρτη, με τις τουρκικές αρχές να αγνοούν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας να σταματήσουν τη λέμβο, προτού τελικά περισυλλέξουν τους μετανάστες, ώρες αργότερα. “η λέμβος δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να την προωθήσουν εντός αυτών”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για ένταση στις σχέσεις των δύο ιστορικά αντίπαλλων χωρών, με αφορμή τα δικαιώματα θαλασσίων εξορύξεων και μια απόπειρα εισβολής στην Ελλάδα, φέτος, χιλιάδων αιτούντων ασύλου και σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει ενισχύσει, από τον Φεβρουάριο, την ασφάλεια στα θαλάσσια και χερσαία σύνορά της με την Τουρκία.

Πηγή: hellasjournal.com