Πάρτι της Γκλάντμπαχ στην Φρανκφούρτη επί της Άϊντραχτ με 1-3

Η διακοπή δύο μηνών στην Μπουντεσλίγκα διόλου επηρέασε την Γκλάντμπαχ που «καθάρισε» από νωρίς την Άϊντραχτ και με το τελικό 3-1 έφτασε στο -3 από την κορυφή με παιχνίδι παραπάνω.

Στις 11 Μαρτίου η Γκλάντμπαχ νίκησε με 2-1 την Κολωνία σε εξ αναβολής ματς για την 21 αγωνιστική και αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι στην προ κορωνοϊού εποχή για την Μπουντεσλίγκα. Ύστερα από 66 μέρες, στα γήπεδα της Γερμανίας κύλησε και πάλι η μπάλα, με την Μπορούσια να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε, επικρατώντας εύκολα της Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη με 3-1.

Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε πριν καν αρχίσει αφού μόλις στο 7ο λεπτό ο πίνακας έδειχνε το σκορ στο 2-0 υπέρ των φιλοξενούμενων. Μόλις στα 38 δευτερόλεπτα από τη σέντρα, ο Πλεά ήταν αυτός που έκανε το 1-0 με συρτό σουτ πλάγια από την περιοχή και στο 7′ ήρθε και το 2-0 από τον Τιράμ.

Στο δεύτερο μέρος η Γκλάντμπαχ συνέχισε να κυριαρχεί και αφού είχε δοκάρι στο 68′ με σουτάρα του Πλεά, έφτασε τελικά στο 3-0 με πέναλτι του Μπενσεμπαϊνί πέντε λεπτά αργότερα. Το μόνο που κατάφερε η Άιντραχτ ήταν να μειώσει σε 1-3 χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Αντρέ Σίλβα στο 81′.

Με αυτή τη νίκη η Γκλάντμπαχ ξεπέρασε τη Λειψία που γκέλαρε νωρίτερα και ανέβηκε στην τρίτη θέση με 52 βαθμούς, πίσω από Ντόρτμουντ (54) και Μπάγερν (55) αλλά οι Βαυαροί έχουν κι ένα παιχνίδι λιγότερο.

Άϊντραχτ Φρανκφούρτης (Άντι Χίτερ): Τραπ, Εντικά (83’ Κορ), Χιντερέγκερ, Ρόντε, Τουρέ, Άμπραχαμ (78’ Χασέμπε), Ιλσάνκερ (74’ Τσάντλερ), Σόου (46’ Σίλβα), Κόστιτς, Καμάντα (78’ Γκατσίνοβιτς), Ντοστ

Γκλάντμπαχ (Μάρκο Ρόζε): Ζόμερ, Στρομπλ, Λάινερ, Μπενσεμπαϊνί (78’ Βεντ), Ελβέντι, Γκίντερ, Νόιχαους (90’ Γιάντσκε), Χόφμαν, Εμπολό (78’ Στιντλ), Τιράμ (66’ Χέρμαν), Πλέα (90’ Μπένες).

Πηγή: to10.gr