Σ. Πέτσας για εστίαση: Περισσότερος χώρος, λιγότερα δημοτικά τέλη

Για τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να ενισχύσει τον χώρο της εστίασης, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΑΝΤ1. Έχουν όπως είπε προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων με τους φορείς του κλάδου και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό προκειμένου να εξεταστεί πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για την επάνοδο της εστίασης στην κανονικότητα αλλά και με ποιούς κανόνες οι κανόνες.

Ο Στέλιος Πέτσας έκανε γνωστό ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και διευκρίνισε ότι επιτρέπονται οι μετακινήσεις για λόγους εργασίας σε άλλη περιφέρεια.

Σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στο χώρο εστίασης, είπε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τις 15 Μαΐου.

«Όποιος βιάζεται σκοντάφτει, θα δούμε το επόμενο διάστημα τα μέτρα που θα ληφθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας σαφές ότι ο Υπουργός Εσωτερικών και οι Δήμοι της χώρας έχουν ήδη συμφωνήσει σε παραχώρηση περισσότερου χώρου και σε χαμηλότερα δημοτικά τέλη.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου, εκρόσωποι των οποιων θα έχουν σήμερα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το γεγονός ότι θα δουλέψουν από 1η Ιουνίου με τα μισά τραπέζια.

Μάλιστα, ομάδα επιχειρηματιών της εστίασης από τη Θεσσαλονίκη, ζητεί να δοθεί η δυνατότητα παράτασης του προσωρινού λουκέτου μέχρι το τέλος του χρόνου, για να γλιτώσουν έξοδα.