Τραμπ: Εμβόλιο για τον κορωνοϊό έως το τέλος του έτους, ίσως και νωρίτερα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε σήμερα αισιόδοξος σχετικά με το ενδεχόμενο ενός εμβολίου εναντίον του νέου κορωνοϊού, λέγοντας πως ελπίζει ότι θα υπάρξει ένα έως τα τέλη του έτους, «ίσως νωρίτερα».

«Πιστεύουμε ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα πολύ σύντομα» δήλωσε ο Τραμπ, από τους κήπους του Λευκού Οίκου.

«Ελπίζουμε ότι θα έχουμε (ένα εμβόλιο) έως τα τέλη του έτους, ίσως πριν. Καταγράφουμε θεαματική άνοδο» συμπλήρωσε.

«Υπάρχει πολύ καλή διάθεση» σημείωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στη διεθνή συνεργασία στο θέμα.

Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα επενδύσει σε όλους τους κορυφαίους υποψηφίους για την παρασκευή εμβολίου τονίζοντας ότι η σχετική λίστα περιορίστηκε σε 14 πολλά υποσχόμενες πιθανότητες και σχεδιάζεται να μικρύνει περαιτέρω.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Κήπο των Ρόδων στον Λευκό Οίκο, όπου πολλοί αξιωματούχοι φορούσαν μάσκες, όχι, όμως, ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι η διοίκησή του θα κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της για τη διανομή ενός εμβολίου μόλις αυτό παρασκευαστεί.

«Δεν θέλω ο κόσμος να σκέφτεται ότι όλα εξαρτώνται από ένα εμβόλιο, όμως ένα εμβόλιο θα ήταν θαυμάσιο» επισήμανε λίγο αργότερα ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

«Θέλω να είμαι σαφής: εμβόλιο ή όχι, επιστρέφουμε» υπογράμμισε, αναφέροντας την άρση της καραντίνας που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ