Super League: Πρόταση για σέντρα στις 6-7 Ιουνίου

O πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, κατέθεσε πρόταση για σέντρα στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ του ελληνικού πρωταθλήματος, το διήμερο 6-7 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του σημερινού (18/5) διοικητικού συμβουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα. Σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο θα έχει η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές ως προς την τελική έγκριση. Εφόσον η Κυβέρνηση ανάψει «πράσινο φως» για το restart, τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ θα διαρκέσουν περίπου 40 ημέρες, καθώς στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η σεζόν ως τις 19 Ιουλίου.

Την ίδια άποψη με τον Μηνά Λυσάνδρου, για επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων στις 6-7 Ιουνίου, εξέφρασε και ο Γιώργος Μποροβήλος του Αστέρα Τρίπολης τονίζοντας πως «το πρώτο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το συντομότερο δυνατόν να αρχίσουμε». Από πλευράς Πανιωνίου, ο Χρήστος Δάρας εξέφρασε την άποψη πως «μπορεί να υπάρξουν τραυματισμοί αν βιαστούμε». Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, έθεσε το ερώτημα «μήοως πρέπει να περιμένει η Λίγκα να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες και τελευταίο το ποδόσφαιρο που είναι και πιο ελεγχόμενο». Από την Ξάνθη, ο Αριστείδης Πιαλόγλου επικαλέστηκε ένα έγγραφο του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στις ομάδες της Super League 2 με το οποίο ζητά να υπογράψουν οι σύλλογοι ότι θα τηρήσουν το πρωτόκολλο. Καθώς, αυτό δεν ζητήθηκε από τις ομάδες της Super League, έθεσε θέμα να αποφασίσει η Λίγκα αν υπάρχουν θέματα νομικής φύσης σε περίπτωση εξάπλωσης του ιού.

Στο μεταξύ, με 18 βαθμούς θα ξεκινήσει η Ξάνθη τα πλέι άουτ, καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημα της ακριτικής ΠΑΕ να της επιστραφούν οι πέντε βαθμοί. Συγκεκριμένα, η επικύρωση της βαθμολογίας της Super League για τις θέσεις 7-14 ήταν μεταξύ των θεμάτων της ημερίσιας διάταξης στην τηλεδιάσκεψη για το μέλλον του φετινού πρωταθλήματος. Ο Γιώργος Στράτος κατέθεσε αίτημα εκ μέρους της Ξάνθης να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για την επιστροφή των πέντε βαθμών λόγω της απόφασης του διοικητικού εφετείου με την οποία αναστέλλεται η απόφαση της EEA για ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής. Η πλειονότητα των ΠΑΕ ψήφισε αρνητικά και αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπει στα πλέι άουτ με 23 βαθμούς, αλλά με 18. Κατά του αιτήματος της ΠΑΕ Ξάνθης ψήφισαν οι ΑΕΚ, ΑΕΛ, Αρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Βόλος, Ολυμπιακός και ΟΦΗ. Υπέρ ψήφισε h Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ ψήφισαν «παρών» και λευκό οι Παναιτωλικός και ΕΠΟ.

Η εκπρόσωπος του Ατρομήτου, Κάτια Κοξένογλου, είναι η νέα αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League. Ήταν η μοναδική υποψήφια για τη θέση του παραιτηθέντος, Χρήστου Δάρα, με όλες τις ομάδες να τη στηρίζουν και να εκλέγεται ομόφωνα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Λυσανδρου, Καρυπίδης, Γ. Μποροβήλος, Κοξένογλου, Λούτσος, Πιαλόγλου, Στράτος, Αγραφιώτης, Μπουτσικάρης, Πουρσανίδης, Κωστούλας, Δάρρας, Γκαγκάτσης, Τσικνής, Αντωνίου και Κούγιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ