Άρης – ΠΑΟΚ 0-2: Και τώρα θέλει πρωταθλητή τον Θρύλο!

Με γκολ των Βαρέλα και Σβιντέρσκι, οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν δίκαια των «κιτρινόμαυρων» στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και τώρα περιμένει νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, για να πάει στο +3 από την ΑΕΚ στη μάχη της δεύτερης θέσης.

Έτσι και αλλιώς ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για τον Άρη και τον ΠΑΟΚ, αφού προέρχονται από τον αποκλεισμό τους από τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Θα το έπαιρνε αυτός που θα είχε καλύτερη αντίδραση στην απογοήτευση και αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε και βαθμολογικό κίνητρο στη διεκδίκηση του «εισιτηρίου» για τα προκριματικά του Champions League. Εν τέλει, νίκησε 2-0 τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», παίρνοντας το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο και το διατήρησε μέχρι τέλους.

Με το «διπλό» του, ο ΠΑΟΚ αύξησε τη διαφορά του από την ΑΕΚ στους τρεις βαθμούς και ελπίζει σε νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, για να την κρατήσει. Ούτως ώστε, να την νικήσει την Τετάρτη στην Τούμπα, να πάει στο +6 και να αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα μέχρι το τέλος των Play Off.

Οι παίκτες του Άμπελ Φερέιρα άρχισαν το ματς αποφασισμένοι να το «καθαρίσουν» όσο πιο σύντομα γινόταν. Μόλις στα 48 δευτερόλεπτα ο Μπα έκανε χέρι και ο διαιτητής έδειξε το πέναλτι, στην προσπάθεια του να ανακόψει το τετ-α-τετ του Σβιντέρσκι μετά τη μπαλιά του Μπίσεσβαρ. Όμως, ο Πολωνός επιθετικός εκτέλεσε στο κέντρο της εστίας και ο Κουέστα απέκρουσε.

Το χαμένο πέναλτι δεν πτόησε τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι συνέχισαν την πίεση και το γκολ ήρθε στο 36’. Ο Στοχ εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο Βαρέλα έκανε την κεφαλιά και αυτή τη φορά ο Κουέστα δεν είχε περιθώρια αντίδρασης. Οι φιλοξενούμενοι δεν αρκέστηκαν σε αυτό, αλλά χτύπησαν και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Μπίσεσβαρ έκανε την κάθετη πάσα και αυτή τη φορά ο Μπίσεσβαρ δεν αστόχησε στο τετ-α-τετ…

Οι ποδοσφαιριστές του Ένινγκ επιχείρησαν να αντιδράσουν στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν είχαν αποτελεσματικότητα ανάλογη με τη διάθεση τους. Οι «ασπρόμαυροι» διατήρησαν το μηδέν με σχετική ευκολία και αντίθετα, στις αντεπιθέσεις μπορούσαν να σκοράρουν και τρίτη φορά. Σε μία από αυτές στο 91’, ο Δεληζήσης ανέτρεψε τον Άκπομ και αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα.

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Κόρχουτ, Μπα, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Μανσίνι, Τόνσο, Ιντέγε.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μάτος (94′ Μιχαηλίδης), Γιαννούλης, Εσίτι, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (85′ Τσιγγάρας), Στοχ (85′ Λημνιός), Τζόλης (81′ Άκπομ), Σφιντέρσκι (81′ Σοάρες).

Πηγή: to10.gr