ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 3-1: Ανατροπή – θρίλερ στις καθυστερήσεις

Ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ στην Τούμπα, αλλά ο ΠΑΟΚ με τα γκολ των 18χρονου Τζόλη (58′), την εκτέλεση πέναλτι – από ανόητο τράβηγμα του Νάστου – του Άκπομ στο (90+1′) και Καντουρί (90+9′) έφθασε στην ανατροπή και τη νίκη (3-1) συνεχίζοντας τη μάχη για τη 2η θέση.

Ο ΠΑΟΚ παραμένει στο κυνήγι της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν, καθώς νίκησε με ανατροπή (3-1) τον ΟΦΗ για την τρίτη αγωνιστική των playoffs της Super League 1. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΟΦΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Το πρώτο ημίχρονο ανήκει στον ΟΦΗ. Η ομάδα του Ηρακλείου διατήρησε όλη τη σεζόν την ποδοσφαιρική της φιλοσοφία. Με build-up, με κατοχή της μπάλας ανεξαρτήτως αντιπάλου και έδρας. Αυτό έκανε και στην Τούμπα η ομάδα του Γιώργου Σίμου.

Πήρε την κατοχή, αποφάσισε να οργανώσει το ματς και να αφήσει τους γηπεδούχους ανά διαστήματα σε αμυντικό ρόλο. Εάν εξαιρέσει κανείς το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ο Όσκαρ Ουάλι δεν απειλήθηκε.

Αντίθετα απείλησε τον Πασχαλάκη. Οι προσπάθειες, ωστόσο, των Φιγκεϊρέδο (κορυφαίος του ΟΦΗ) και Σεμέδο έμειναν ημιτελείς ή ήταν άστοχες.

2. ΠΗΡΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΔΙΚΑΙΟΥΤΟ
Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση της Τούμπας στο 49ο λεπτό αυτής. Με βάση την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου αλλά και τα λίγα λεπτά στο δεύτερο θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι πήρε αυτό που εδικαιούτο.

Ο Στάικος δοκίμασε το πόδι του από μακριά, έκανε το σουτ αλλά ο Πασχαλάκης δεν αντέδρασε ενδεδειγμένα. Η απόκρουση με τα χέρια ασταθής και πάνω στον Νέιρα. Ο Αργεντινός από αριστερά το εκμεταλλεύτηκε και με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

3. Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΛΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΗΤΑΝ Ο ΤΖΟΛΗΣ
Η εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν αποκαρδιωτική. Δεν είναι μόνο ότι δεν είχε ευκαιρίες, έμοιαζε να βρίσκονται πολλούς από τους παίκτες του και σε άλλο γήπεδο. Σαφώς και ο Αμπέλ Φερέιρα δεν θα ένιωθε άνετα.

Η πρώτη καλή έμπνευσή του ήταν να ρίξει στο ματς τον Χρήστο Τζόλη (μαζί με τον Κάρολ Σβιντέρσκι). Και ο 18χρονος – τον οποίον πιστεύει πολύ ο Πορτογάλος προπονητής – σκόραρε δευτερόλεπτα μετά από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Γιαννούλης έκλεψε την μπάλα από τον Βαζ, έκανε τη σέντρα και ο Τζόλης από κανονική θέση με σουτ στην κίνηση νίκη τον Ουάλι για να ισοφάρισε στο 1-1.

4. Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΣΤΟΥ, Η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ ΑΚΠΟΜ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΚΑΝΤΟΥΡΙ
Ο χρόνος πίεζε, το γκολ δεν ερχόταν και η σύγχυση βρήκε πρόσφορα έδαφος. Στον αγωνιστικό χώρο πέρασε και ο Στοχ, τελευταίο ματς του οποίου ήταν στις 15 Ιανουαρίου και πάλι με αντίπαλο τον ΟΦΗ για το Κύπελλο τότε.

Βγήκε ο Μάτος, πέρασε ο Ροντρίγκο. Βγήκε ο Εσίτι, πέρασε ο Μαουρίσιο. Τα σχέδια πήγαν περίπατο. Τον ΠΑΟΚ λύτρωσε ο Άκπομ καθώς με εκτέλεση πέναλτι στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου διαμόρφωσε το 2-1.

Στο πέναλτι οδήγησε η ανοησία του Νάστου. Ο κεντρικός αμυντικός του ΟΦΗ έριξε κάτω τον Άκπομ ενώ η μπάλα είχε περάσει πάνω από τα κεφάλια τους σε σέντρα και την είχε απομακρύνει ο Ουάλι σε κόρνερ.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ελ Καντουρί στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων. Και πάλι η πάσα κλειδί ήταν από τον Τζόλη. Ο 18χρονος έβγαλε διαγώνια αριστερά για τον Σβιντέρσκι, ο Πολωνός έκανε το σουτ, ο Ουάλι απομάκρυνε και ο Καντουρί στο ριμπάουντ με το πρώτο του γκολ στη σεζόν διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Γήπεδο: Τούμπας

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (76′ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (76′ Μαουρίσιο), Ελ Καντουρί, Λημνιός (69′ Στοχ), Λάμπρου (55′ Τζόλης), Μπίσεσβαρ (55′ Σβιντέρσκι) , Άκπομ.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Ουάλι, Μπράουν, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (64′ Δεληγιαννίδης), Ζοάο Βίκτορ, Νέιρα (90+5′ Μάνος), Στάικος (83′ Νοικοκυράκης), Σεμέδο, Βαζ (64′ Ναμπί), Φιγκεϊρέδο.

Σκόρερ: 58′ Τζόλης, 90+1′ πεν. Άκπομ, 90+9′ Καντουρί / 49′ Νέιρα

Κίτρινες: 84′ Τζόλης, 90+5′ Ελ Καντουρί / 43′ Μπράουν, 76′ Ζοάο Βίκτορ, 90′ Νάστος, 90+5′ Νέιρα

Διαιτητής: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς)

Βοηθοί: Αντώνης Δίπλαρης (Καρδίτσας), Νικόλαος Δημόπουλος (Φλώρινας)

4ος: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)

Διαιτητής VAR: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας)

Διαιτητής AVAR: Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας).

Πηγή: sport24.gr