Σκηνικό έντασης στον Έβρο: Σε συναγερμό οι Αρχές για επικείμενη εισβολή μεταναστών

Συναγερμός σήμανε στον Έβρο, κι έθεσε σε ετοιμότητα τις ελληνικές δυνάμεις, μετά από τη μετάδοση πληροφοριών για κινητικότητα μεταναστών από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Από εχθές το βράδυ, όπως μεταδίδουν τούρκικα Μέσα Ενημέρωσης, υπάρχει έντονη κινητικότητα μεταναστών σε τουλάχιστον τρία σημεία. Σύμφωνα με τα δημισεύματα, στον Πέπλο, τα Ύψαλα και την Αδριανούπολη, μεταφέρονται οι μετανάστες με λεωφορεία στον καταυλισμό Παζαρκουλέ. Ο αριθμός των μεταναστών αναφέρεται έως και 6000.

Σύμφωνα πάντως με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, «δεν επιβεβαιώνεται καμία διαφορετική κινητικότητα σε σχέση με όσα έχουμε παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες».

«Οποιαδήποτε κλιμάκωση θα προκαλέσει συνολική κρίση με την ΕΕ», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ ανακοίνωσε ότι ο Πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στους Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στη Μεσόγειο, σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Γίνεται ξεκάθαρο, ότι ενδεχόμενο κλιμάκωσης από πλευράς της Τουρκίας δεν θα οδηγήσει σε ελληνοτουρκική, αλλά σε κρίση των συνολικών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία», δήλωσε σχετικά ο Στέλιος Πέτσας.

«Είχαμε χθες το βράδυ αργά την πληροφορία για μια κινητικότητα. Αυτήν τη στιγμή δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο. Φαίνεται να υπάρχει μικρή αυθόρμητη κινητικότητα μεταναστών, όπως κατά καιρούς γίνεται. Δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικά έκτακτο. Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικές και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι στο σύνορο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ανάλογη εικόνα δίνουν και οι τοπικές Αρχές του Έβρου, που κάνουν λόγο για συγκέντρωση μεμονωμένων ομάδων μεταναστών που κινούνται μακριά από τη συνοριογραμμή.

Πηγή: ant1news.gr