Αυτοκτονία της ΑΕΚ! Μεγάλο βαθμό στο ΟΑΚΑ πήρε ο ΠΑΟΚ

Λευκή ισοπαλία στο παιχνίδι των Δικεφάλων για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League ένα αποτέλεσμα που ευνόησε τον ΠΑΟΚ και όχι την ΑΕΚ στη μάχη τη 2η θέση.

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καθόλου καλό από πλευράς ρυθμού και θεάματος. Υπήρξαν πολύ σκληρά φάουλ, τα οποία οδήγησαν σε διακοπές με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μην αποκτήσει το απαιτούμενο ενδιαφέρον.

Η ΑΕΚ πάντως ήταν ελαφρώς καλύτερη από τον ΠΑΟΚ. Πατούσε περισσότερο περιοχή και με κινητήριο μοχλό τον Λιβάγια από αριστερά προσπάθησε να γίνει απειλητική. Η πρώτη ευκαιρία στο ματς καταγράφηκε στο 14′, όταν ο Μάνταλος έκλεψε τη μπάλα, σούταρε εκτός περιοχής με τον Πασχαλάκη να αποσοβεί. Ένα λεπτό αργότερα ο Λιβάγια δέχτηκε ωραία βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, το κακό κοντρόλ του Κροάτη όμως δεν βοήθησε ώστε να έχει καλύτερη εξέλιξη η φάση.

Στο 28′ το γυριστό σουτ του Ολιβέιρα εντός περοχής ήταν εύκολη λεία για τον Πασχαλάκη, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μάνταλος πήρε κεφαλιά μετά από γέμισμα του Λιβάγια από στατική φάση, αλλά η μπάλα έφυγε για λίγο άουτ.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν πολύ αδύναμοι επιθετικά. Η πρώτη τελική τους προσπάθεια καταγράφηκε στο 27′ στο ψηλοκρεμαστό, εκτός περιοχής, σουτ του Μπίσεσβαρ που έφυγε άουτ, ενώ στο 42′ η σέντρα του Ροντρίγκο από αριστερά δεν βρήκε κάποιον συμπαίκτη του, παρότι Άκπομ και Μαουρίτσιο ήταν εντός των κιτρινόμαυρων καρέ.

Το δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού βελτιώθηκε, γιατί το ματς άνοιξε με αποτέλεσμα να αποκτήσει καλύτερο ρυθμό. Με τον τραυματισμό του Τσιγκρίνσκι και την είσοδο του Βέρντε η ΑΕΚ έπαιξε με δύο στόπερ και πίεσε ψηλά, δίνοντας όμως χώρο προς τα πίσω, κάτι που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ αλλά με ανορθόδοξο τρόπο, αφού επέλεξε μακρινά σουτ, με τις προσπάθειες των Τζόλη (54′), Μαουρίτσιο, Μιχαηλίδη (59′) να στερούνται περισσότερο τύχης παρά φαντασίας.

Η Ένωση είχε μία καλή στιγμή με τον Ολιβέιρα στο 52′ και απείλησε ξανά στο 61′ με ωραίο μονοκόμματο σουτ του Βέρντε (μέσα στην περιοχή μετά από σέντρα του Μάνταλου), το οποίο απέκρουσε ο Πασχαλάκης. Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού οι κιτρινόμαυροι πίεσαν για το γκολ, αλλά βρήκαν εμπόδια στο να περάσουν αποτελεσματικά τη μπάλα στην περιοχή. Έπαιξαν μάλιστα και με τη φωτιά, αφού ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με τον Στοχ στο 86′. Στο 91′ ο Πασχαλάκης έκανε μεγάλη απόκρουση σε εκτέλεση φάουλ του Βέρντε.

Συνθέσεις:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (48′ Βέρντε), Σβάρνας, Παουλίνιο, Λόπες, Σιμόες (76′ Αραούχο), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Λιβάγια, Ολιβέιρα

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σοάρες, Βαρέλα, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Εσίτι, Μαουρίτσιο, Τζόλης (74′ Στοχ), Μπίσεσβαρ (74′ Λημνιός), Άκπομ

Πηγή: sportdog.gr