Επίθεση Φ. Γεννηματά σε Τσίπρα: Θα σας πω εγώ τί είναι ντροπή

Η Φώφη Γεννηματά σήκωσε το γάντι και απάντησε με σφοδρότητα στις κατηγορίες που της απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας μόλις ανέβηκε στο βήμα της Βουλής. «Το κοινωνικό συμβόλαιο στην Ελλάδα γράφηκε από τη προοδευτική παράταξη και τον Ανδρέα Παπανδρέου, το πολεμήσατε χρησιμοποιώντας το παρακράτος της Δεξιάς κι αυτό είναι ντροπή», τόνισε η κ. Γεννηματά.

«Δεν είναι ντροπή να συμμετέχεις σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας της χώρας. Η παράταξή μας έβαλε πλάτη για να σωθεί. Βάλαμε πλάτη και το 2015 όταν τα κάνατε θάλασσα κ. Τσίπρα. Ντροπή είναι να κυβερνάς με την Ακροδεξιά και να την ενσωματώνεις», πρόσθεσε και συνέχισε την οξεία κριτική της στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:

«Ντροπή είναι να καλύπτεις μαγαζιά και παραμάγαζα, την ξεφτίλα των θεσμών. Γιατί τα γνωρίζατε κ. Τσίπρα και τα καλύπτατε. Το στίγμα που αφήσατε σε κάθε έννοια Αριστεράς θα πάρει χρόνια να φύγει», υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους συμπλήρωσε ότι «ντροπή είναι να δίνει ενέχυρο δημόσια περιουσία στους δανειστές για 99 χρόνια, ντροπή είναι να υποτάσσεσαι και να κάνεις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Ντροπή είναι να δίνεται επί 10 χρόνια συγχωροχάρτι στις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή. Ντροπή είναι να λέτε ότι θα ήταν καλύτερα να μην υπήρχε το Κίνημα Αλλαγής».

Κλιμακώνοντας την επίθεση της στον Αλέξη Τσίπρα, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι τσάκισε τους οραματιστές της Αριστεράς γιατί υποχρεώθηκαν να ζήσουν με τα μαγαζιά και τα παραμάγαζα.

«Το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης είναι το Κίνημα Αλλαγής. Εμάς χρειάζεται ο τόπος για ανάχωμα», υπογράμμισε.

Αναφορικά με την κριτική του Αλέξη Τσίπρα για την ψήφιση του νομοσχεδίου από το Κίνημα Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά απάντησε πως αν ο νόμος περνούσε όπως τον εισηγήθηκε η κυβέρνηση οι επιπτώσεις του θα ήταν εμφανείς από αύριο.

Η κ. Γεννηματά ανταπάντησε και στη παρέμβαση που έκανε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία της.

«Είναι υποχρέωσή μου να σα απαντώ στα ψέματα και τις προσωπικές προσβολές. Δεν ασχολούμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με τη κυβέρνηση γιατί η χώρα χρειάζεται αξιωματική αντιπολίτευση κι εσείς δεν είστε. Δεν μπορείτε να παίζετε αυτό το ρόλο», είπε η κ. Γεννηματά και τόνισε: «Εσείς φέρατε καβάλα στ άλογο τον κ. Μητσοτάκη στην εξουσία, ως λευκή περιστερά».

Για τις επικρίσεις του κ. Τσίπρα σχετικά με την στάση του Κινήματος στη ψήφιση της απλής αναλογικής, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά είπε: «Αφού κυβερνήσατε με τον αδελφό Καμμένο φέρατε την απλή αναλογική λέγοντας ότι δεν θα συνεργαστείτε με κανένα κόμμα. Θέλατε ακυβερνησία. Η χώρα θέλει προοδευτική διακυβέρνηση και το μέλλον της είναι στο Κίνημα Αλλαγής».

Τέλος, για τη στάση του ΚΙΝΑΛ στη συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Γεννηματά απάντησε στον κ. Τσίπρα πως παραχώρησε ότι είχε καταφέρει ο Ανδρέας Παπανδρέου ενώ για την κατηγορία περί μεταγραφών στελεχών από το χώρο του ΚΙΝΑΛ, προς τη ΝΔ, η πρόεδρος του κόμματος σημείωσε ότι μαζί με τη κυβέρνηση επιδιώκουν να τις καθιερώσουν, ως κανονικότητα αλλά η ίδια προτάσσει την ηθική στη πολιτική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ