ΠΑΟΚ-Άρης 0-0: Αν και κάκιστος, κούνησε… σεντόνι ο “δικέφαλος”

Αυτήν την φορά τα δελτία ήταν… θεωρημένα για τον ΠΑΟΚ, όμως στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Φερέιρα δεν μπόρεσα να κάμψουν την αντίσταση του μαχητικού Άρη, με την λευκή ισοπαλία στην Τούμπα, για την τελευταία αγωνιστική των play off της Super League να είναι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στο Φάληρο, ήθελαν έναν βαθμό για να σιγουρέψουν την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και τα κατάφεραν ακόμα και με αυτήν την κάκιστη εμφάνιση.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αναιμικός σε ένα ακόμα παιχνίδι στα play off της Super League, ο Άρης έβγαλε ψυχή και πάλεψε από το πρώτο λεπτό στην Τούμπα για το γόητρό του και μόνο, με το παιχνίδι να μην διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Απέναντι στον Άρη που είχε 12 παίκτες ετοιμοπόλεμους, πολλοί εξ αυτών έπαιζαν σε διαφορετικές θέσεις και στον πάγκο έναν τερματοφύλακα (Έμαν) και έναν τραυματία που μπήκε μάλιστα στο 92ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η ροή του ματς

Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή στο ξεκίνημα και στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Μετά απο σέντρα του Τζόλη, η κεφαλιά του Μαουρίσιο βρήκε τον τερματοφύλακα του Άρη, με τον Μπίσεσβαρ να παίρνει το… ριμπάουντ και να σημαδεύει το δοκάρι. Οι παίκτες του Ένινγκ ήταν φιλότιμοι, παρότι είχαν παίκτες που δεν έπαιζαν στην φυσική τους θέση. Στο 20′ η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Μπαγκαλιάνη από τη μικρή περιοχή λίγο έλειψε να φέρει το 0-1 με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε με διπλή ευκαιρία στο 34′ καθώς ο Τζόλης έχασε το τετ-α-τετ με τον Κουέστα και στη συνέχεια ο Σόουζα έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Ελ Καντουρί. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο 0-0, με τον Άρη να έχει ως κορυφαίο παίκτη του τον Κουέστα, την ώρα πάντως που οι φιλοξενούμενοι των 12 ετοιμοπόλεμων αθλητών (δύο τερματοφύλακες) ήταν αξιοπρεπέστατοι στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφησαν τον αντίπαλό τους να έχει την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ο ΠΑΟΚ ήταν απειλητικός στην αρχή του δεύτερου 45λεπτου, πίεσε τον Άρη, χωρίς όμως να μπορέσει να ανοίξει το σκορ με τον Σβιντέρσκι στο 52’. Οι γηπεδούχοι ήταν… φλύαροι, η επόμενή τους ευκαιρία ήρθε στο 59’ με άστοχη κεφαλιά του Βαρέλα μετά από εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκο, παίζοντας απέναντι σε μία ομάδα που με το… ζόρι έβγαλε 11άδα στην Τούμπα. Ο Άρης είχε την ευκαιρία του με φάουλ του Ματίγια στο 61ο λεπτό, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει θεαματικά σε κόρνερ.

Για ένα δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ είχε ισχνή υπεροχή, ο Μιχαϊλίδης δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά μετά από κόρνερ (71ο λεπτό), με τους παίκτες του Φερέιρα να μην βρίσκουν λύση απέναντι στην άμυνα των κιτρινόμαυρων. Ο ΠΑΟΚ πίεσε, όμως δεν ήταν ουσιαστικός και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, με εύκολο τρόπο οι φιλοξενούμενοι να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνά τους.

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Μιχάι (77’Στοχ). Ελ Καντουρί (71’Άκπομ), Μαουρίσιο, Ροντρίγκο (77’Βιεϊρίνια), Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ (71’Εσίτι), Τζόλης (64’Λημνιός), Σφιντέρσκι.

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα, Σόουζα, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Μπακούτσης, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Μαρτίνες, Μαντσίνι, Διαμαντόπουλος (95’Τσαγκαλίδης).

Πηγή: to10.gr