Πύρινα μέτωπα σε Κερατέα και Ηλεία: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Σ. Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, πριν από λίγο, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση κοντά στην οδό Μάνου Λοϊζου, στην Κερατέα Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος, τουλάχιστον αυτήν την ώρα, για κατοικίες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, εθελοντές πυροσβέστες και 2 ελικόπτερα.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Γραμματικό Λαντζοϊού

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Γραμματικό Λαντζοϊού, στον Πύργο της Ηλείας. Επί τόπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος. Παράλληλα, πάνω από το μέτωπο της φωτιάς πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική και Στερεά Ελλάδα

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει πολύ υψηλός και αύριο, Σάββατο 25 Ιουλίου, σε δύο περιφέρειες, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ειδικότερα, σε κατηγορία κινδύνου 4 βρίσκονται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας).

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ