Σέρβοι με κορωνοϊό στην Αιδηψό: Αγωνία για τα αποτελέσματα από τα 85 τεστ σε τουρίστες

Συναγερμός έχει σημάνει σε Αιδηψό και Λαμία καθώς ένα ζευγάρι Σέρβων που έκανε διακοπές στην Αιδηψό από το Σάββατο (04-07-2020) διαγνώστηκε με κορωνοϊό και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το eviazoom.gr, οι δύο ασθενείς έφτασαν το Σάββατο στην Αιδηψό με ομάδα 80 ατόμων και την Τρίτη (07-07-2020) ο άνδρας εμφάνισε συμπτώματα της covid 19. Το ζευγάρι μεταφέρθηκε με ταξί στη Λαμία, ενώ τα υπόλοιπα άτομα της ομάδας έχουν τεθεί σε καραντίνα στο ξενοδοχείο τους.

Η πρώτη εξέταση που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας έδειξε ότι είναι θετικοί στον ιό.

Ο άνδρας παρουσιάζει ήπια συμπτώματα ενώ η γυναίκα του είναι ασυμπτωματική.

Αναζητείται επίσης ο/η οδηγός του ταξί, το οποίο μετέφερε το ζευγάρι στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Αγωνία για τα αποτελέσματα από τις 85 εξετάσεις σε τουρίστες

Συνολικά 85 διαγνωστικές εξετάσεις έκανε χθες, Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Αιδηψό.

Με αγωνία αναμένουν τα αποτελέσματα τόσο οι κάτοικοι όσο και οι Σέρβοι τουρίστες. Όσοι βρεθούν θετικοί θα πρέπει να μεταφερθούν στο ξενοδοχείο καραντίνας, ενώ οι αρνητικοί αν είναι στις κοντινές επαφές θα πρέπει να παραμείνουν λίγες μέρες σε καραντίνα.

Όλοι είναι στα ξενοδοχεία τους αυτή τη στιγμή και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα δεν θα μετακινηθούν, σύμφωνα με το skai.gr.

Σωρεία ερωτημάτων έχουν προκύψει αναφορικά την διαχείριση του περιστατικού με ζευγάρι στην Αιδηψό το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, έφτασε στη χώρα μας με γκρουπ 80 τουριστών και προηγουμένως ενδέχεται να είχε έρθει σε επαφή με πληθώρα ατόμων, έχοντας πραγματοποιήσει, μόνο του, ταξίδι και με πλοίο, ώρες πριν επιβεβαιωθεί πως έχει κολλήσει τον ιό.