Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει σταδιακά ο καιρός με κύριο χαρακτηριστικό του την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Αναλυτικά:

Μακεδονία: Αρχικά βελτιωμένος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθεί σημαντική επιδείνωση με μπόρες και καταιγίδες στα ορεινά καθώς και τις περιοχές που γειτνιάζουν με αυτά. Τα φαινόμενα σε Δράμα, Σέρρες και ορεινά Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης πρόσκαιρα θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Το απόγευμα προς τις βραδυνές ώρες αναμένεται επιπλέον υποτροπή στην κεντροδυτική Μακεδονία με βροχοπτώσεις και καταιγίδες, κυρίως σε Πέλλα, Ημαθία και Πιερία. To βράδυ τα φαινόμενα θα επιμείνουν στις προαναφερθείσες περιοχές και θα κινηθούν ανατολικά επηρεάζοντας και τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένου του Νομού Θεσσαλονίκης.

Θράκη: Bελτιωμένος καιρός. Mετά το μεσημέρι πιθανώς βόρεια τμήματα, κατά βάση ορεινά, να δεχθούν παροδικές μπόρες ή σύντομη καταιγίδα.
Ήπειρος: Βελτιωμένος καιρός. Μόνο στα ανατολικά ορεινά τμήματα θα σημειωθούν σύντομες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα.

Θεσσαλία: Αρχικά βελτιωμένος καιρός. Νωρίς το μεσημέρι οι πρώτες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά, έχοντας τοπικά έντονο χαρακτήρα. Πιθανώς εκτεταμένη καταιγίδα να σχηματιστεί στο όρος Οθρυς. Τις επόμενες ώρες και κυρίως μέσα στο απόγευμα έως και τις βραδυνές ώρες ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει επιδείνωση και στα εσωτερικά πεδινά τμήματα με καταιγίδες, που ενδέχεται κατά τόπους να έχουν ισχυρό χαρακτήρα.

Στερεά Ελλάδα: Αρχικά βελτιωμένος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς (Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Φωκίδα, Βοιωτία) θα σημειωθούν καταιγίδες που τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Τα φαινόμενα πιθανώς να απασχολήσουν και παραπλήσια στους ορεινούς όγκους τμήματα. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ενδέχεται μέρος των φαινομένων να επηρεάσει και τη δυτική και βόρεια Αττική με σύντομες μπόρες.

Πελοπόννησος: Αρχικά βελτιωμένος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται σημαντική επιδείνωση στα ορεινά της Αρκαδίας, της Αχαΐας, της δυτικής Κορινθίας και της Λακωνίας με καταιγίδες, που ειδικά στην νότια Αχαΐα θα έχουν ισχυρό χαρακτήρα. Τα φαινόμενα αργότερα θα κινηθούν ανατολικά και ενδέχεται μπόρες να επηρεάσουν σύντομα και πεδινά τμήματα της Κορινθίας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και στη συνέχεια μέτριοι, φτάνοντας και τα 6 μποφόρ στα βορειότερα τμήματα

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι στα 5 και κατά τόπους πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Πηγή: forecastweather.gr