Συναγερμός στον Έβρο: Οι ελληνικές στρατιωτικές μονάδες τέθηκαν σε ύψιστη επιφυλακή

Σε συναγερμό και ύψιστη επιφυλακή έχουν τεθεί οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στον Έβρο (σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο συμβαίνει και στα νησιά), τουλάχιστον από την 15:00η το μεσημέρι και ανάλογα με τις εξελίξεις προετοιμάζονται για οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

Όπως ανέφερε το Evros-news.gr, λίγο πριν το μεσημέρι στρατιωτικοί κλήθηκαν να μπουν εσπευσμένα στις μονάδες που υπηρετούν, ανακλήθηκαν άδειες και ενημερώθηκαν άμεσα όσοι έκαναν χρήση τους, κάτι που όπως είναι φυσικό, προκάλεσε ερωτηματικά αρχικά σε πολύ κόσμο που έχει συγγενικές ή άλλες σχέσεις με στρατιωτικούς, ανησυχία στη συνέχεια ακόμα και αναστάτωση σε διάφορες περιοχές του Έβρου. Παράλληλα άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορα σενάρια και πολλές ανοησίες και ηλιθιότητες, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Σύμφωνα πάντα μεπληροφορίες που μεταδίδει το evros-news.gr, αναφέρουν ότι η κινητοποίηση και η επιφυλακή στις ένοπλες δυνάμεις μας δεν έχει σχέση με πιθανή απόπειρα μαζικής εισβολής λαθρομεταναστών από την Τουρκία στον Έβρο και φυσικά σε καμία περίπτωση, οποιασδήποτε μορφής επεισόδιο στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Απλώς αφορά την ετοιμότητα που τέθηκαν οι ένοπλες δυνάμεις σε όλα τα σύνορα (Έβρο, νησιά), λόγω της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας και του ενδεχόμενου να κάνουν έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές της Κω, της Κρήτης και του Καστελορίζου που είναι ελληνικές και την αντίδραση που έχει αποφασίσει να έχει η Ελλάδα.

Μάλιστα και οι στρατιωτικοί που μπήκαν στις μονάδες τους και είναι σε ετοιμότητα, δεν έχουν ενημερωθεί για τον λόγο που τέθηκαν σε ύψιστη επιφυλακή και αν χρειαστεί φυσικά να κάνουν ακόμα και επάνδρωση θέσεων στην οριογραμμή των ελληνοτουρκικών συνόρων.