Γουλβς-Ολυμπιακός 1-0: Καλύτεροι οι ερυθρόλευκοι αλλά άτυχοι

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Γουλβς με 1-0 από ένα ανόητο πέναλτι του Αλέν και έμεινε εκτός Europa League αν και ήταν καλύτερος. Πολλές ευκαιρίες και ακυρωθέν γκολ του Καμαρά.

Ένα γκολ με κόντρα στον Μπουχαλάκη στο Καραϊσκάκη και ένα με ανόητο πέναλτι ήταν αρκετά για να αφήσουν τον Ολυμπιακό εκτός προημιτελικών του Europa League. Η ομάδα του Πειραιά ηττήθηκε από τη Γουλβς στο Γουλβερχάμπντον με 1-0 από ένα πέναλτι που έκανε ο Αλέν στον Ποντένσε στο 8’. Η ομάδα του Πειραιά αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, αλλά σύμφωνα με την εικόνα που έδειξε στο γήπεδο δεν άξιζε να μείνει εκτός. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος στο γήπεδο, ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του αγώνα και είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει, ενώ του ακυρώθηκε για χιλιοστά και το γκολ του Καμαρά στο πρώτο ημίχρονο.

Με το γνωστό σχήμα
Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν επιφύλαξε καμία έκπληξη στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, αφού παρέταξε την ομάδα του με το γνωστό 4-3-3 και τα ίδια πρόσωπα. Ο Νούνο Εσπίριτο από την πλευρά του επίσης παρέταξε την ομάδα του με το καλύτερο δυνατό σχήμα και με τριάδα στα στόπερ. Ο Ολυμπιακός ήθελε να κυνηγήσει το όνειρο στο άδειο «Μολινό» και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το ξεκίνημα του στον αγώνα, ωστόσο ήταν τραγικό, ίσως το χειρότερο που έχει κάνει με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έδιναν την αίσθηση ότι είχαν… καταπιεί τη θάλασσα. Μία ομάδα χωρίς εμπιστοσύνη στα πόδια της και με τρομερά λάθη.

Από ανόητο πέναλτι το 1-0
Ένα τραγικό λάθος του Γκιγιέρμε στο 1’ έδωσε την ευκαιρία στον Χιμένες να απειλήσει τον Αλέν. Το ρεσιτάλ δόθηκε στο 7’ όταν έγιναν απανωτά λάθη με αποκορύφωμα τον Αλέν που δεν απομάκρυνε τη μπάλα και έκανε ένα ανόητο και αχρείαστο πέναλτι στον Ποντένσε, το οποίο έκανε γκολ ο Χιμένες. Αυτή η ιστορία συνεχίστηκε και τα επόμενα λεπτά μέχρι που στο 19’ Μασούρας και Τσιμίκας έκρυψαν τη μπάλα, αλλά ο Πατρίσιο εντυπωσιακά έσωσε την εστία του. Αυτή η φάση ήταν σαν να ξύπνησε τον Ολυμπιακό και από εκείνο το σημείο και μετά γύρισε τον διακόπτη.

Για χιλιοστά δεν έγινε το 1-1
Ανέβασε την απόδοση του, πήρε μέτρα στο γήπεδο και έκλεισε τη Γουλβς στα καρέ της. Στο 28’ ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Καμαρά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Ελ Αραμπί. Είναι μία φάση που θα συζητηθεί, διότι το γκολ ακυρώθηκε για ελάχιστα χιλιοστά, αλλά στην Αγγλία έχει συμβεί πολλές φορές φέτος. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πατάνε καλά στο γήπεδο, να έχουν τον έλεγχο και να δημιουργούν φάσεις. Μάλιστα η ανωτερότητα του Ολυμπιακού είχε προκαλέσει εκνευρισμό στη Γουλβς που επιστράτευσε τα σκληρά μαρκαρίσματα. Το πρώτο μέρος έφτασε στο τέλος του με το 1-0 να μην αλλάζει και με τον Ολυμπιακό να είναι καλύτερος έχοντας αφήσει στην άκρη το κακό του ξεκίνημα.

Πολύ καλύτερος
Στην επανάληψη ο Πέδρο Μαρτίνς με το ξεκίνημα έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τον Φορτούνη και τον Ραντζέλοβιτς αντί των Μπουχαλάκη, Μασούρα μετατρέποντας το σύστημα σε 4-2-3-1. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο, ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του ματς. Η ομάδα του Πειραιά έκανε το παιχνίδι της με τη Γουλβς να μένει στο μισό γήπεδο και να αμύνεται. Το συγκρότημα του Νούνο Εσπίριτο ήταν σε παθητικό ρόλο και χωρίς να δείχνει πως μπορεί να βγει στην επίθεση να τελειώσει την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του πατούσε πολύ καλά στο γήπεδο και με ηρεμία έψαχνε το γκολ. Στο 54’ οι Πειραιώτες φωνάζουν για πέναλτι του Μπολί στον Ελ Αραμπί, ο οποίος φαίνεται να τον σπρώχνει στη διεκδίκηση της κεφαλιάς.

Όλα για όλα, αλλά έλειψε το γκολ
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του ματς, ενώ στο 61’ ο Αλέν είπε «όχι» στον Ποντένσε. Στο 65’ ο Μαρτίνς τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας στο γήπεδο και τον Χασάν αντί του Καμαρά και έπαιξε 4-4-2. Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που έδειχνε να πλησιάζει στο γκολ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας κυριαρχούσαν στον αγωνιστικό χώρο και στο 81’ ο Χασάν έκανε μόνος του την κεφαλιά και ο Πατρίσιο εντυπωσιακά απέκρουσε κρατώντας το 1-0 για την ομάδα του. Η πίεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε, αλλά ο Πορτογάλος πορτιέρε της Γουλβς κρατούσε όρθια τη Αγγλική ομάδα. Το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και οι “Λύκοι”  κατάφεραν και πήραν την πρόκριση αν και δεν ήταν καλύτεροι από τους Πειραιώτες.

Μικρογραφία
Γουλβς-Ολυμπιακός 1-0

Γήπεδο: Μολινό

Διαιτητής: Μαρτίνιακ (Πολωνία)

Σκόρερ: 8’ πεν. Χιμένες

Κίτρινες: 38’ Ελ Αραμπί, 45’ Τσιμίκας, 45+4 Μπα, 74’ Σισέ, 90+3 Χιμένες

Συνθέσεις:

Γουλβς: Ρουί Πατρίσιο, Ντόχερτι, Μπολί, Κόουντι, Σαΐς, Ότο, Ζοάο Μουτίνιο, Νέβες, Αντάμα Τραορέ (57’ Ζότα), Ποντένσε (71’ Ντεντόνκερ), Ραούλ Χιμένες.

Ολυμπιακός: Αλέν, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (46’ Φορτούνης), Καμαρά (65’ Χασάν), Γκιγιέρμε (82’ Καφού), Μασούρας (46’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.

Πηγή: fosonline.gr