Ευθείες απειλές από Ερντογάν: Εάν θέλει η Ελλάδα ας έρθει να μας αντιμετωπίσει

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην 949η επέτειο της μάχης του Μαντζικέρτ.

«Καλούμε τους συνομιλητές μας να μείνουν μακριά από λάθη που θα τους προκαλέσουν καταστροφή», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σημειώνοντας επίσης ότι η Τουρκία δεν θα κάνει «καμία παραχώρηση» και θα κάνει οτιδήποτε είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσει τα δικαιώματά της στη Μαύρη θάλασσα, τη Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Ακόμη, υποστήριξε πως «εάν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, να έρθει να μας αντιμετωπίσει».

«Εάν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, ας έρθει να μας αντιμετωπίσει. Αν δεν έχουν το κουράγιο, να μην μπαίνουν εμπόδιο», είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει η αγγλική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Sabah.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε απειλητικά, ότι «καλούμε τους συνομιλητές μας  να μείνουν μακριά από λάθη που θα τους προκαλέσουν καταστροφή. Δεν έχουμε βλέψεις και εδαφικές διεκδικήσεις αλλά κάποιοι δοκιμάζουν την υπομονή μας. Θα αντιδράσουμε είτε πολιτικά, είτε οικονομικά, είτε στρατιωτικά. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί πληρώνοντας ακόμα και τίμημα. Αν κάποιοι θέλουν να μας αντιμετωπίσουν, ας έρθουν. Ειδάλλως ας φύγουν από την μέση».

Πηγή: voria.gr