Κώστας Τσιάρας: Υπευθυνότητα και ενότητα απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας

Για την εισαγγελική έρευνα αναφορικά με τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια, αλλά και για την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μίλησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλοκαίρι Μαζί”.

Αφού εξέφρασε την οδύνη του για τους ανθρώπους που “χάθηκαν” από τη θεομηνία στην Εύβοια, ο κ. Τσιάρας επεσήμανε πως η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και θα ερευνήσει την υπόθεση ως οφείλει. Συμπλήρωσε πως η διερεύνηση της υπόθεσης θα γίνει προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς απολύτως καμία σκιά.

Σε ό,τι αφορά τις τουρκικές προκλήσεις, ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που έχει διαμορφωθεί στη διεθνή κοινότητα μία άποψη που καταδεικνύει ως προβληματική τη συμπεριφορά της Τουρκίας, κάτι που αποτελεί – όπως είπε – «μία μικρή επιτυχία της Κυβέρνησης».

Η Τουρκία συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν συνάδει με τη διεθνή νομιμότητα, είπε ο κ. Τσιάρας, διαμηνύοντας πως χρειάζεται ψυχραιμία, υπευθυνότητα και ενότητα για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις.

Χαρακτήρισε, επίσης, «μεγάλη επιτυχία» τις δύο συμφωνίες που σύναψε η Κυβέρνηση με Ιταλία και Αίγυπτο για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών.